top of page

sommarkurs på GOTLAND


Tjohoo! Under sensommaren, mellan den 27 augusti och den 3 september 2023, blir det återigen en kurs i lättsamt och prestigelöst bildskapande i detta paradis. Vi håller till på Strandgården i vackra Gnisvärd, 100 meter från en långsträckt sandstrand.


Kursen Övningarna, eller bilderna, som vi ska jobba med är inriktade på skapande utan prestation – det är processen som är det viktiga – och roliga! Du kommer att upptäcka att du kan göra fantastiska bilder även om du tror att du inte kan dra ett streck.

Vi använder en mixed media-teknik som innefattar bland annat collage, schabloner, akrylfärger, olika sorters pennor och kritor. I en del övningar guidar jag dig steg för steg och i andra kan du få pröva det du lärt dig och jobba mer självständigt. Absolut inga förkunskaper krävs, här är det processen och lusten att skapa och utforska som står i fokus, inte slutresultatet. (Men jag lovar att du kommer att bli överraskad ändå av resultatet


”Jag är fullständigt trygg med att Victoria lotsar mig framåt i skapandet” Susanne Augner, Gotlandskursen 2022

Material Du behöver ha med dig eget papper, sax, penslar och dylikt. En mer detaljerad materiallista får du efter anmälan.

Har du frågor? Mejla mig! victoria@gloriavictoria.se

Platsen Gården vi håller till på heter Strandgården och ligger i Gnisvärd, precis intill en fin sandstrand och ett litet fiskeläge. I stora huset serveras alla måltider och på gården finns en separat ateljébyggnad där vi håller till med vårt bildskapande. Vår värdinna under veckan heter Eva Risinger. Evas sambo Christer är utbildad kock och han står för maten. Totalt finns plats för 10-14 personer på kursen. Gnisvärd ligger 18 kilometer söder om Visby, på den västra sidan. Det finns bussar från Visby.


Jag blev så uppslukad av uppgifterna att jag glömde bort att fika, äta, prata med andra…. Jag blev helt fast! Marianne Chayet, akvarellkonstnär (Gotlandskursen 2022)

Kostnad för kurs Kursen (utan boende) kostar 3 700 kr, varav 1000 kronor i anmälningsavgift. I priset ingår visst förbrukningsmaterial. Anmälan gör du till victoria@gloriavictoria.se. Ange att det är kursen på Gotland du är intresserad av, namn, ev boendeönskemål och telefonnummer.


Tid

Kursen pågår den 27 augusti - 3 september. Söndagarna är resdagar och på kvällen den 27 augusti träffas vi för en gemensam middag och lite introsnack.

Boendet & mat på kursgården var helt fantastiskt! Helene Wallin, Gotlandskursen 2022

Boende och mat Vi har en erfaren och mycket uppskattad kock som lagar lunch och tvårätters middagar. Ett glas vin, öl eller annan dryck ingår, fler glas kan köpa till. Middag och lunch kan bokas samma morgon. Kaffe och fikabröd serveras.

För dig som behöver boende finns rum på Strandgården, https://eva.risinger.se/strandgarden, och i närheten. Kontakta Eva på eva@risinger.se eller ring 0708-802701 om du vill ha boende. Pris för boende inklusive frukostbuffé är 550 kr per natt för enkelrum och 350 kr per natt för del i dubbelrum. Middag med antingen förrätt eller efterrätt (olika dagar) inkl dryck kostar 250 kr/dag. Lunch kostar 100 kr/dag. Fika, frukt, godis hela veckan 200 kr/vecka. (Sammanlagt kostnad för boendet, frukostar, luncher, middagar och fika blir 5100 för del i dubbelrum och 6500 för enkelrum)

Anmälan gör du till: victoria@gloriavictoria.se. Ange att det är kursen på Gotland du är intresserad av, namn, ev boendeönskemål och telefonnummer. Din plats är garanterad när du har fått en bekräftelse om plats av mig och betalat in din anmälningsavgift.

Avbokningsregler Avbokning ska alltid ske skriftligt. Avbokar du din kursplats tidigare än 4 veckor före kursstart debiteras ingen kursavgift. Om du däremot avbokar 4 – 2 veckor före kursstart debiteras 50% av kursavgiften. Vid avbokning 2 – 0 veckor före kursstart debiteras 100% av kursavgiften.

Om du blir sjuk Om du är orolig för att blir sjuk och inte kan komma på kursen, kan du teckna en avbeställningsförsäkring hos försäkringsbolaget Gouda, men kolla först så att det inte ingår in din hemförsäkring. I skrivande stund kostar en sådan försäkring 6 procent av det belopp du önskar försäkra. https://www.gouda-rf.se/.../rese.../avbestallningsforsakring


Sagt om förra sommarens kurs...

Collagetekniken som Victoria handleder oss i är en total avslappnad meditation. När bilden växer fram så är jag förvånad över hur den blev till. Jag är fullständigt trygg med att Victoria lotsar mig framåt i skapandet. Susanne Augner (Gotlandskursen 2022)
Förra sommaren fick jag en veckas kreativitetskick när jag gick Victorias helt fantastiska collagekurs! Jag blev så uppslukad av uppgifterna att jag glömde bort att fika, äta, prata med andra…. Jag blev helt fast! Jag är också konstnär och har ganska höga krav på en kursledare. Victoria toppade allt! Att kursveckan är förlagd till Gnisvärd på Gotland med prisvärt privatboende nära stranden och all mat serverad var pricken över i:et! Jag rekommenderar alla som vill släppa loss sin kreativitet att gå en collagekurs i Victorias regi. Marianne Chayet, akvarellkonstnär (Gotlandskursen 2022)
Att få sitta hela dagar och bara ”leka” med olika material och efter varje dag bli överraskad över resultatet. Ps. Jag hade en liten vernissage hemma och fick två alster sålda. Christina Hallerdt (Gotlandskursen 2022)
Väldigt rolig och inspirerande kurs! Victoria bjuder frikostigt med tips och trix i massor av olika tekniker. Samt boendet & mat på kursgården var helt fantastiskt! Helene Wallin (Gotlandskursen 2022)
Comments


senaste inlägg

arkiv   

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest Social Icon
bottom of page