top of page

GOTLAND i sommar
Här ser du ett exempel på en typ av collage och blandteknik vi kommer att ägna oss åt.


Välkommen på en veckas frosseri på Gotland till sommaren. Det blir nästan lika delar god mat och dryck som roligt och lättsamt bildskapande. Som vanligt håller vi till i Gnisvärd, i närheten av Tofta på Gotlands västra sida.


Övningarna, eller bilderna, som vi ska jobba med är inriktade på skapande utan prestation – det är processen som är det viktiga – och roliga! Du kommer att upptäcka att du kan göra fantastiska bilder även om du tror att du inte kan dra ett streck.


Vi använder en mixed media-teknik som innefattar bland annat collage, schabloner, akrylfärger, olika sorters pennor och kritor. I en del övningar guidar jag dig steg för steg och i andra kan du få pröva det du lärt dig och jobba mer självständigt. Absolut inga förkunskaper krävs, här är det processen och lusten att skapa och utforska som står i fokus, inte slutresultatet. (Men jag lovar att resultatet kommer att överraska dig). När du åker hem kommer du ha ett helt gäng med bilder i bagaget.


Strandgården


Material Du behöver ha med dig eget papper, sax, penslar och dylikt. En mer detaljerad materiallista får du efter anmälan.

Har du frågor? Mejla mig! victoria@gloriavictoria.se


Platsen Gården vi håller till på heter Strandgården och ligger i Gnisvärd, precis intill en fin sandstrand och ett litet fiskeläge. I stora huset serveras alla måltider och på gården finns en separat ateljébyggnad där vi håller till med vårt bildskapande. Vår värdinna under veckan heter Eva Risinger. Evas sambo Christer är utbildad kock och han står för maten. Totalt finns plats för 10-14 personer på kursen. Gnisvärd ligger 18 kilometer söder om Visby, på den västra sidan. Det finns bussar från Visby.


Här badar vi (den som vill)


Kostnad för kurs Kursen (utan boende) kostar 4 500 kr, varav 1000 kronor i anmälningsavgift. I priset ingår visst förbrukningsmaterial.


Tid

Kursen pågår den 25 augusti - 1 september. Söndagarna är resdagar och på kvällen den 25 augusti träffas vi för en gemensam middag och lite introsnack. Under en dag har vi fritt arbete, då kan du också passa på att till exempel besöka Visby eller göra något annat trevligt.


Boende och mat Vår erfarna och mycket uppskattade kock lagar lunch och tvårätters-middagar. Vin, öl eller annan dryck ingår. Middag och lunch kan bokas samma morgon. Kaffe och fikabröd serveras. Säg till i förväg om du är vegetarian, vegan eller har speciella behov i matväg. Middag och lunch kan bokas varje morgon.


Pris för boende inklusive frukostbuffé:

Enkelrum 600 kr/natt

Del i dubbelrum 400 kr/natt


Pris middag per kväll: 280 kr/person

Lunch per dag: 110 kr/person

Kaffe och fikabröd hela veckan: 220 kr/per personAteljén


Anmälan

Anmälan för både kurs och boende gör du till victoria@gloriavictoria.se. Ange att det är kursen på Gotland du är intresserad av, namn, ev boendeönskemål och telefonnummer. Din plats är garanterad när du har fått en bekräftelse om plats av mig och betalat in din anmälningsavgift.


Om du har mer specifika frågor om boendet, kontakta Eva på eva@risinger.se eller ring 0708-802701. Du kan också titta närmare på Strandgården och boendet här.


Obs! Du kan delta endast i kursen utan boende om du så önskar.


Varmt välkommen!

Victoria, Eva och ChristerAvbokningsregler Avbokning ska alltid ske skriftligt. Avbokar du din kursplats tidigare än 4 veckor före kursstart debiteras ingen kursavgift. Om du däremot avbokar 4 – 2 veckor före kursstart debiteras 50% av kursavgiften. Vid avbokning 2 – 0 veckor före kursstart debiteras 100% av kursavgiften. ​


Om du blir sjuk Om du är orolig för att blir sjuk och inte kan komma på kursen, kan du teckna en avbeställningsförsäkring hos försäkringsbolaget Gouda, men kolla först så att det inte ingår in din hemförsäkring. I skrivande stund kostar en sådan försäkring 6 procent av det belopp du önskar försäkra.


Ett exempel på en av övningarna vi jobbar med – ett självporträtt där vi utgår från ett foto och experimenterar med collage, färger, mönster och klotter. (Jo, jag ser lite sur ut på fotot, men låt dig inte luras av det ;)


Sagt om tidigare kurser

Collagetekniken som Victoria handleder oss i är en total avslappnad meditation. När bilden växer fram så är jag förvånad över hur den blev till. Jag är fullständigt trygg med att Victoria lotsar mig framåt i skapandet. Susanne Augner
Förra sommaren fick jag en veckas kreativitetskick när jag gick Victorias helt fantastiska collagekurs! Jag blev så uppslukad av uppgifterna att jag glömde bort att fika, äta, prata med andra…. Jag blev helt fast! Jag är också konstnär och har ganska höga krav på en kursledare. Victoria toppade allt! Att kursveckan är förlagd till Gnisvärd på Gotland med prisvärt privatboende nära stranden och all mat serverad var pricken över i:et! Jag rekommenderar alla som vill släppa loss sin kreativitet att gå en collagekurs i Victorias regi. Marianne Chayet
Att få sitta hela dagar och bara ”leka” med olika material och efter varje dag bli överraskad över resultatet. Ps. Jag hade en liten vernissage hemma och fick två alster sålda. Christina Hallerdt
Väldigt rolig och inspirerande kurs! Victoria bjuder frikostigt med tips och trix i massor av olika tekniker. Samt boendet & mat på kursgården var helt fantastiskt! Helene WallinComments


senaste inlägg

arkiv   

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest Social Icon
bottom of page