top of page

det här är jag

 

Jag heter Victoria Engholm och bor och verkar i Njurunda, utanför Sundsvall, där jag ingår i konstnärskollektivet SV-ART i Svartvik. Min ateljé har jag i Svartviks herrgårds norra flygel. Här brukar jag också ge kurser i lekfullt skapande. Det har jag gjort sedan 2015.

 

Drivkraften har varit att dela med mig av det jag upptäckte då, nämligen art journaling, ett avslappnat och frigörande sätt att förhålla sig till sitt bildskapande. Som namnet antyder handlar det om ett prestigelöst skapande, som att skriva dagbok ungefär. Den metoden fick mig tillbaka på banan, att hitta tillbaka till bilden som uttrycksmedel. 

 

Min bakgrund är journalist och kommunikatör, inom respektive dagspress och statlig myndighet. Skrivande är därför också något som ligger nära, och som jag gärna blandar in i de bilder jag skapar. 

 

När jag gör bilder ​använder jag gärna en blandteknik som innebär att jag blandar collage med olika sorters material, som kritor, vattenlösliga färger, pennor, transfers etc. Cyanotypi och fotoscreen är andra tekniker som är roliga att experimentera med. 

 

​Om du har frågor om min konst, vill göra en beställning på till exempel ett porträtt eller om du har förfrågningar om kurser för dig eller ditt företag, är du varmt välkommen att höra av dig. 

LDSC_3667.jpg
bottom of page