top of page

Ta fram PENNAN


Oktober är här och därmed också Inktober, som är en global utmaning för alla som gillar att bildskapa i allmänhet, och med tusch i synnerhet. jag är själv ingen utpräglad tuschritarmänniska, men varje år brukar jag göra åtminstone några försök att hänga med i denna utmaning av den enkla anledningen att det är ett bra sätt att öva och hålla igång sin hand och sitt öga.


Den lilla filmen du ser här ovanför har ett par år på nacken, men vad jag vill minnas gjorde jag den just som en Inktoberutmaning. Jag får väl se om det blir någon ny film den här gången :)


När jag ramlade in på länken om inktoberutmaningen idag, så hittade jag också något annat jag vill tipsa om och dela med mig av, nämligen två veckors gratis tillgång till kurserna som finns hos School of Visual Storytelling, SVL. Där hittar du också pepp och tips inför Inktober.


Här är några tips från SVS på hur man kan förbereda sig och komma runt prestationsångesten och igång med ritandet:


• Idéskissa!

Ta ett papper och en penna och fyll det med allt du kommer att tänka på, utan att bry dig så mycket om hur det ser ut. Fler och fler idéer kommer att poppa upp i ditt huvud allt eftersom du håller på. på.


• Börja enkelt

Släpp tanken på att skapa en wow-bild, annars finns risken för att du aldrig kommer igång. Håll det enkelt och prestigelöst så att du till att börja med kan få din bild att börja ta form. Sedan tar du det därifrån.


• Ställ klockan

Att sätta upp olika typer av avgränsningar kan faktiskt stimulera kreativiteten. Som att ställa klockan och ge dig själv en tidsgräns. På så sätt fastnar du inte i oväsentliga detaljer.Comments


senaste inlägg

arkiv   

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest Social Icon
bottom of page