top of page

vad är en art journal?

Det finns de som kallar art journaling för den nya, stora trenden efter scrapbooking och beskriver det som ett sätt att med bild föra en slags dagbok eller klippbok. Och jo, visst kan man enkelt förklara det så, men art journaling, och creative journaling, är så mycket mer.

 

Många som ägnar sig åt art journaling ser det som ett sätt att visuellt kommunicera med sig själv, eller till och med sin själ, om man så vill. Art journaling kan, om man ägnar sig åt det utan krav på prestation, återupprätta kontakten med din kreativitet, vilket i sin tur leder till en fördjupad glädje. För kreativitet utan prestige är ren och skär glädje. Och tvärtom.


 

Creative journaling och art journaling används också som terapeutisk metod, inte så olik bildterapi eller bildtolkning. Den stora skillnaden är dock att man inte behöver blanda in en terapeut, utan arbetar självständigt med att ge uttryck för det som vill och behöver komma ut.

 

Det finns egentligen inga regler för hur du ska jobba i din art journal, men däremot finns det en massa olika tekniker som är roliga att använda sig av. På webben finns mängder av inspiration i bilder och filmer som du kan ta del av. Det lekfulla skapandet är otroligt inspirerande.

threebeams2.jpg
bottom of page