top of page

crazy BUG lady


Jag broderar skalbaggar. Emellanåt blir jag väldigt arg på tråden som trasslar och beter sig. Sedan undrar jag varför det retar mig så. Som om tråden skulle ha en ond, hemlig agenda.

Genom åren har jag upptäckt att jag har vissa blinda fläckar vad gäller mig själv. Alltså sidor av min personlighet eller ett beteende som jag själv inte vet om eller märker. Det är faktiskt lite läskigt. Ibland händer det att folk i ens närhet omedvetet gör en uppmärksam på det, oftast sker det genom en konflikt, eller genom att de glider undan för att till slut försvinna. Vid några olika tillfällen under mitt vuxna liv har detta varit extra tydligt, fast jag i det ögonblicket inte kunnat se det. Och då är det svårt att lösa, om inte motparten är övertydlig och tydligt bokstaverar det för mig. För lite korkad är man ju också. Sådana förluster är så sorgliga. Och onödiga.

Jag vet inte om du kan känna igen dig i det här, men jag tänker att jag inte borde vara ensam på jorden om att stundtals vara en hopplös människa. Jag snurrar vidare i denna tanke allt eftersom jag broderar fler och fler skalbaggar på mitt gamla lakan. Skalbaggar, bugs, som i mina tankar får gestalta buggarna i mitt system, vilka kanske är anledningen till de blinda fläckarna.

Det här med broderi. Det är ju ingenting jag någonsin ägnat mig åt, förutom den där obligatoriska bonaden på syslöjden i skolan. Däremot har jag tänkt en del på broderier. På att jag skulle vilja testa fritt broderi och blanda in i mina bilder, för det är någonting väldigt tilltalande, skört och nervigt med alla dessa tunna trådar.


Så nu broderar jag skalbaggar. Tänker att det kan vara en bra början. Och medan jag broderar kommer tankarna. Tankar som utforskar det som finns inuti.

Som dessa blinda fläckar. Kanske blir jag en bättre människa om jag broderar mina buggar?


Och just ja 1 Bilden längst upp är en akrylmålning, en del av en triptyk, som jag gjorde alldeles i början av sommaren. Den innehåller ingen skalbagge men väl en slags fluga. De kallas väl också bugs? Eller? Hur som helst så får den illustrera att jag jobbar med mina buggar :)

Och just ja 2

Har du sett att jag har skapat en ny sida här på bloggen? Den heter Kuriosa i menyn och där är jag lite eljest, skulle man kunna säga. Det betyder att jag lägger in lite andra grejer jag ibland snöar in på. Just nu ligger där bland annat en låt med tillhörande musikvideo (se nedan) som jag knåpade ihop tillsammans med min son i somras.


Comments


senaste inlägg

arkiv   

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest Social Icon
bottom of page