top of page

Simma med HAJAR


Det här med kärlek och mönster och föreställningar och konventioner. Det är fan inte lätt. Jo, visst verkar det vara vissa förunnat att klara av det ganska galant, men för andra, som undertecknad, är det en snårig djungel att navigera i. Häromnatten hade jag en bearbetande dröm av just detta tema, och mina inre bråkstakar, de som ställer till det för mig ideligen, simmade omkring som små hajar i vattnet där jag befann mig.


Min medresenär i drömmen (= min partner) tyckte att vi måste sätta oss i säkerhet, vattnet var ju fullt av hajar, men jag kontrade med ”de är ju så små, de kan ju inte bitas så hårt”. Bakgrunden till den här drömmen är förstås trassel i relationen. Men det är egentligen inte det jag tänkte komma in på, utan att de där små rackarna dök upp även i bilden ovan, som jag gjorde i samband med att jag höll en porträttkurs i Ånge. Den sista kursen innan Folkhälsomyndigheten skärpte sina råd.


Nu måste jag förstås tillägga att jag absolut inte har något emot hajar, egentligen har jag ingen alls erfarenhet av dem, men som symbol så är de ju rätt självklara eftersom vi har matats med bilden av den farliga hajen sedan barnsben. Lite intressant i sammanhanget är hajens symbolik enligt Djurens språk av Solöga:


"Ljus och kärlek finns överallt, mörker och rädsla är endast skenbart. Din gåva är att känna och uppleva trygghet. Det är lätt att ta itu med dina rädslor, eftersom du vet att allting en gång har skapats ur kärlek och ljus".


Fint! Och förstås passar det som en smidig pusselbit in i min dröm, där jag ju ansåg att de där hajarna nog inte var så svårhanterliga, så små de var. Och med allt detta vill jag säga – de där med drömmar, det är inte kattskit! Förutom att man bearbetar käsnlor och upplevelser, så får man också små nycklar och hintar till att förstå sig själv. Och inte minst så är det ju en härlig skattkista att ösa ur vid bildskapandet! Så börja att skriva ned dina drömmar om du inte redan gör det. För när du väl börjar ägna dem din uppmärksamhet så kommer du också att börja minnas dem bättre. Och tycker du att det skulle vara kul att få dem tolkade - hör av dig till mig. Jag gör gärna ett försök (men var beredd på att det kan ta lite tid innan du får svar).Comments


senaste inlägg

arkiv   

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest Social Icon
bottom of page