top of page

Träna med TUSCH


Nu är vi visserligen redan några dagar in i oktober, men det är aldrig för sent att hänga på – oktober betyder nämligen inktober, det vill säga en månad som går i tuschens tecken. Inktober är allstå en slags internationell tuschtecknarutmaning där glada amatörer och proffs gör en tuschteckning varje dag. Det är ett roligt sätt att öva upp sin färdighet, med vetskapen om att tusentals andra ägnar sig åt samma dagliga övning under denna månad.

Själv gillar jag att gå på direkt med en tuschpenna och göra linjeteckningar. Att inte kunna sudda gör att jag skärper mig och blir mer fokuserad på det jag gör. Tecknar jag med blyerts däremot så kan jag behöva leta efter linjerna mycket mer, det blir mer av trevande och sökande. Tänker att det beror på att jag blir mer tveksam eftersom själva mediet är mer ”försiktigt”. Tusch däremot är direkt och skoningslöst. Det kan vara rätt skönt ibland :)

Vill du titta på vad andra gör kan du gå in på haschtaggen #inktober på instagram, där läggs det upp tonvis med bilder varje dag under denna månad. Du kan förstås lägga upp dina egna bilder där också om du vill, eller bara inspireras av andras. För egen del så är det första gången jag har hakat på denna utmaning, och jag har inte riktigt lyckats sätta mig varje dag, men eftersom jag också är i färd med att försöka lära mig filma och redigera (har en gigantisk teknikångest så det tar lite tid) så har jag så smått börja kombinera de båda övningarna, det vill säga att filma medan jag tecknar. Två flugor i en smäll så att säga.

Så ett tips alltså, ha kul med tusch!

senaste inlägg

arkiv   

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest Social Icon
bottom of page