top of page

VINNARE utsedd

Oj oj oj! Vilken pärs! Att utse bara en enda vinnare bland alla de fantastiska bidragen jag har fått in till dikttävlingen var tamejsjutton inte det lättaste, men nu är det gjort. Jag sa att den dikt som träffade mig i hjärtat skulle vinna, men det gjorde de ju allihop. Och allihop hade fångat upp känslor och stämningar från bilden som jag helt och fullt kan relatera till. Som att ni haft tillfällig access bildens kärna, och i och med det också till mitt inre :) Så jag har läst och läst om och till slut funnit att det bland alla vackra, sköra, starka, rörande, målande och tankeväckande rader så är det en formulering som har grävt sig extra djupt in: ” En längtan så djup att inte ens själen vet”. Författaren till den heter Pernilla Blom, så grattis Pernilla, du vann!

Här ser du dikten i dess helhet:

Varför så nyfiken?

Som ett pärlband ligger den utsträckt

Vägen

Iklädd min vackraste klänning

Varför så försiktig?

Mönstrade tankar och tapeter

En längtan så djup att inte ens själen vet

Försöker greppa mörkret

Vem skuggar ljuset?

Stoppa tiden!

Korpsvarta vingar

Vita tankar

Varför röd?

Sorgens färg, kärlekens färg

Hindrar mörkret från att tränga in

senaste inlägg

arkiv   

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest Social Icon
bottom of page