top of page

Inspirerande ORGANISMER


Jag hade en gammal konstlärare en gång som sa att det inte finns någon abstrakt konst. På frågan vad han menade med det svarade han någonting i stil med att ”allt som vi kan tänkas hitta på att skapa existerar redan. Om inte synliga för blotta ögat så i mikrokosmos". Och han hade ju alldeles rätt. Tittar man på olika organismer i uppförstorat tillstånd så finns de ju där – alla abstrakta, spännande former. Ibland när jag vill ha inspiration googlar jag runt och tittar på bilder av dessa mikroorganismer. Bilden ovan, som jag kallar The Prettiest Star efter en låt av David Bowie, har påverkats av den aktiviteten. Jag älskar verkligen de där organiska discobollarna, eller vad man ska kalla dem. De dyker nog upp fler gånger :) Så dagens tips: Googla (kolla tex här) eller gå in på Pinterest och njut av alla de vackra bilder som finns på olika mikroorganismer. Inspirationen kommer att flöda!

Och för dig som vill ha hjälp att komma igång: Ny kurs i art journaling i maj!

Lyssna:The Prettiest Star av David Bowie

Cold fire, you've got everything but cold fire You will be my rest and peace child I moved up to take a place near you So tired, it's the sky that makes you feel tired It's a trick to make you see wide It can all but break your heart in pieces Staying back in your memory Are the movies in the past How you moved is all it takes To sing a song of when I loved The Prettiest Star One day though it might as well be someday You and I will rise up all the way All because of what you are The Prettiest Star One day though it might as well be someday You and I will rise up all the way All because of what you are The Prettiest Star

senaste inlägg

arkiv   

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest Social Icon
bottom of page