top of page

Det händer i DRÖMMEN


Jag har börjat använda mina drömmar som motiv i min art journal, och eftersom jag inatt drömde att två små musungar byggde ett bo i mitt hår, så var motivet givet. Men då trängde sig plötsligt en annan dröm på, en dröm som jag hade för kanske ett år sedan. I den drömmen vällde det upp råttor från en mörk källartrapp och jag stod vid dörröppningen – panikslagen och äcklad och försökte döda alla som vågade sig upp med en spade.

Det är alltid spännande att nysta i vad drömmarna berättar och att göra en bild av drömmen är en av flera metoder att gräva djupare i den. Bildskapandet blir då ett drömhealing-arbete där du kan göra dina drömfigurer närmare bekantskap och på så sätt förstå bättre vad det är de vill berätta. Jag kommer garanterat att jobba vidare med mina drömmar på detta sätt. Och eftersom det verkar vara min skuggsida jag just nu behöver jobba med så kanske nästa bild tar mig ännu längre in i THE HAUNTED CORRIDOR (en spännande dröm jag hade för ett tag sedan).

Ett annat sätt at jobba med drömmar är att iscensätta ett rollspel där du för en dialog med dina drömfigurer. Louise Minerva Li, Sveriges okrönta drömdrottning, har skrivit en mängd bra böcker på temat drömmar som finns att köpa i bokhandeln. För ett tag sedan var hon intervjuad i en av Sveriges populäraste poddar – en underbart charmig intervju där hon förklarar vad drömtolkning egentligen är för något. Är du nyfiken på intervjun – lyssna här! Rekommenderas :)

Comments


senaste inlägg

arkiv   

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest Social Icon
bottom of page