top of page

Sommarkurs på gotland 2022

Skärmavbild 2022-03-01 kl. 17.21.01.png

I slutet av sommaren, när det är som allra ljuvligast och lugnast, då drar vi till Gotland för en hel veckas spännande skapande vid havet i vackra Gnisvärd. För du hänger väl med? 

Varje år brukar jag ha en kurs i antingen Frankrike eller i Stockholms skärgård, ibland både och, men i år har jag fått möjlighet att hålla en hel veckas kurs på Gotland, denna fantastiska ö med sin mystiska dragningskraft. Och miljöombyte är aldrig fel.

 

Lekfullt skapande
Under vecka 35, från söndag till söndag, disponerar vi en fin gård som ligger precis vid havet. Värdparet står för maten och vi andra dyker djupt ned i skaparbubblan. Övningarna, eller bilderna, som vi ska jobba med är inriktade på skapande utan prestation – det är processen som är det viktiga – och roliga!

 

Du kommer att upptäcka att du kan göra fantastiska bilder även om du tror att du inte kan dra ett streck. Vi använder en mixed mediateknik som innefattar bland annat collage, schabloner, akrylfärger, olika sorters pennor och kritor. En del övningar guidar jag dig steg för steg och i andra kan du få pröva det du lärt dig och jobba mer självständigt. Absolut inga förkunskaper krävs, här är det processen och lusten att skapa och utforska som står i fokus, inte slutresultatet. (Men jag lovar att du kommer att bli överraskad ändå av resultatet ;) )

Huset

Huset vi ska hålla till i heter Strandgården och ligger i Gnisvärd, precis intill en långsträckt sandstrand och ett litet fiskeläge. I huset bor vi i dubbelrum två och två, och i gemenskapsutrymmen samt ute på altanen kan vi breda ut oss med vårt material. Vår värdinna under veckan heter Eva Risinger det är hon och hennes man som står för maten. Totalt finns plats för cirka tio personer. Pris för mat och boendepaket hittar du längre ned på sidan.

Plats: Strandgården, Gnisvärd

Gnisvärd ligger 18 kilometer söder om Visby, på den västra sidan. Det finns bussar från Visby. Här kan du hitta du fler bilder från gården i Gnisvärd. 

Tid:  28 augusti - 4 september, söndagarna är resdagar och alltså inga kursdagar. 
 

Kostnad: Enbart kursen kostar  3 700 kr, varav 1000 kronor i anmälningsavgift. I priset ingår visst förbrukningsmaterial. När du har anmält dig får du inbetalningsuppgifter av mig. Anmälan gör du till victoria.engholm@gmail.com eller 070-525 40 08. 
Din plats är garanterad när du har fått en bekräftelse om plats av mig och betalat in din anmälningsavgift. 

Boende och pris: Om du behöver boende så finns dubbelrum i Strandgården, där vi bor två i varje rum.

Del i dubbelrum inkl frukost kostar 350 kr/natt.

Middag med antingen förrätt eller efterrätt (olika dagar) inkl dryck kostar 250 kr/dag

Lunch kostar 100 kr/dag

Fika, frukt, godis hela veckan 200 kr/vecka

 

Mat- och boendepaket för hela veckan som inkluderar middag, lunch, fika och frukost kostar 5100 kr/person.

Anmälan för boende och mat görs till Eva Risinger på eva@risinger.se eller 0708-802 701 (sista anmälningsdag den 14 maj)

 

Material: Du behöver ha med dig eget papper, sax, penslar och dylikt. En mer detaljerad materiallista får du efter anmälan. 
Har du frågor? Mejla mig!


Anmälan (sista anmälningsdag den 10 maj):

Ja, jag vill gå kursen på Gotland!

 

Avbokningsregler

Avbokning ska alltid ske skriftligt. Avbokar du
din kursplats tidigare än 4 veckor före kursstart debiteras ingen kursavgift. Om du däremot avbokar 4 – 2 veckor före kursstart debiteras 50% av kursavgiften. Vid avbokning 2 – 0 veckor före kursstart debiteras 100% av kursavgiften.

Om du blir sjuk
Om du är orolig för att blir sjuk och inte kan komma på kursen, kan du teckna en avbeställningsförsäkring hos försäkringsbolaget Gouda, men kolla först så att det inte ingår in din hemförsäkring. I skrivande stund kostar en sådan försäkring 6 procent av det belopp du önskar försäkra.

https://www.gouda-rf.se/privat/reseforsakring/avbestallningsforsakring

rosa_kappa_edited.jpg
handsoff.jpg
jag_2021.jpg
IMG-1028.jpg
IMG-1032.jpg
Skärmavbild 2022-03-01 kl. 17.22.42.png
bottom of page