top of page

Kurs den 5-6 augusti

Den här helgen kommer vi att ägna oss åt två ganska nya övningar. På lördagen dyker vi ned i en collageteknik som kan mynna ut i en bild lik den som är längst ned här på sidan. Jag kallar den för storytelling art, eftersom bilderna som blir resultatet av övningen  i mina ögon ofta rymmer en slags berättelse. Vi börjar med att klippa och klistra, måla och komponera, för att sedan jobba fram bilden i en lager-på -lagerteknik med måleri och mer collage. Vi avslutar med pricken över i:et - lite pennarbete ovanpå hela härligheten. Den här tekniken är otroligt rolig att utforska och även om den är lite tidskrävande så brukar bilderna bli underbara. Vi jobbar på ett papper i liggande format, alternativt i en egen art journalbok.

På söndagen blir det minikonst så det, bokstavligen, stänker om det. Vi kommer att göra 8-9 små konstverk i ett litet mindre format. Metoden vi använder är enkel och väldigt effektiv ;) Konstverken kan du sedan använda som kort, genom att till exempel skriva affirmationer, citat eller dikter på baksidan, eller så kan de ramas in var för sig eller flera tillsammans till en större bild. Möjligheterna är många! Här är det alltså en lite annan teknik som jag lär ut.

Tider och pris

Vi börjar klockan 09.00 båda dagarna och slutar klockan 17.00 på lördagen och klockan 16.00 på söndagen. Kostnad för en dag är 1050 kr, för båda dagarna 1 750 kr. Allt material ingår förutom penslar. Har du inga penslar – kontakta mig.

Plats och ätning

Vi kommer hålla att till i Tors lokal på Alnö utanför Sundsvall. Du får en vägbeskrivning när du har anmält dig. Jag bjuder på fika, men du får ta med dig en egen lunchlåda. Det finns ett fullt utrustat kök.

 

Du behöver inte ha några direkta förkunskaper eller känna att du kan ”rita” – de här metoderna kan alla lära sig. Det vi framför allt uppnår under helgen är en välgörande vistelse i den kreativa bubblan där alla andra tankar försvinner för några timmar. Helt enkelt en slags rekreation i kombination med en lustfylld, kreativ övning.

Anmäl dig här!

Glöm inte ange vilken dag du vill gå, eller om du vill gå båda dagarna. Vid anmälan får du inbetalningsuppgifter, vägbeskrivning och annat nyttigt som kan vara bra att veta.

Varmt välkommen till en sprudlande, bubblande helg!
Victoria

Små konstkort, eller mini art, som ovan, är söndagens övning.

På lördagen ägnar vi oss åt en övning som jag skulle vilja kalla en slags storytelling i bild - här ser du ett exempel.

bottom of page