top of page
skelettdans.jpg

Golden anatomy

I den här endagskursen fokuserar vi på guld och skelett. Vi jobbar med ett  fantastiskt guldpigment som jag har hittat NÎmes i Frankrike. Vi kommer att skapa bilder med schablon- och collagetekniker i kombination med måleri för att sedan ge dem en extra finish, eller krydda med guld. 

Vi kommer också att jobba med bildöverföring, så kallade transfers, och det är då själva skelettmotivet kommer in i bilden. Varför då just skelett? Tja, varför inte, de är ju så vackra. Och vill man kan man hitta en djupare mening.

 

Så här skrev jag i samband med en utställning:

”Det finns en arketyp som brukar kallas The Bone Collector, eller the Wolf Woman, och som förekommer i flera sagor och myter från olika delar av världen. Hon har inspirerat mig till den här serien av bilder som nästan alla innehåller skelett.

 

Denna bensamlerska representerar det vilda i kvinnan och namnet ”bone collector”, har hon fått därför att hon samlar ihop och sjunger liv i de döda benen. Bensamlerskan är alltså en plats i kvinnans psyke där ”benen” från tidigare erfarenheter finns. Och gamla erfarenheter kan väckas till nya insikter, om de tas om hand på rätt sätt. Det sägs att man kan sjunga liv i sina ben genom att tolka drömmar, berätta sagor eller utöva konst. Jag brukar göra både det ena och det andra.”

min_runmarö1018_.jpg

Ta del av tips, inspiration, tankar och kurser!

bottom of page