top of page

En BLÅ öppning


Och som ett sprungna ur ett nyckläckt (påsk)ägg strömmar de ut, de blå bilderna som är resultatet av min senaste obsession – cyanotypi. En gammal teknik för att framställa bilder, eller så kallade blåkopior. Processen är omöjlig och underbar. Jag har gjort av med hur mycket papper som helst eftersom det är så svårt att styra över resultatet. Snart ska jag välja ut ett drygt tjugotal av bilderna för att ställa ut i en samlingsutställning på Galleri Granen i Sundsvall.


Det är oerhört befriande att överge invanda processer och ge sig in i något nytt och sätta igång och experimentera. Då kommer också idéerna strömmande som ett rinnande vatten, det ena ger det andra, så att säga. Nu är visserligen påsken över och jag är lite sen, men om jag hade fått iväg det här inlägget lite tidigare så hade jag uppmanat dig att ägna påskledigheten åt att djupdyka i en ny teknik och se vart den tar dig. Det kan du ju göra ändå förstås :)


Just nu klurar jag på en liten sommarkurs i juni på en så där 2-3 dagar i Svartvik (Sundsvall). Jag har ännu inte programmet klart för mig, men det kommer att bli roliga övningar i mixed media. För nu längtar vi efter kurs, eller hur! Det är hög tid för det nu. En kurs i vackra Wången (Jämtland) tillsammans med en yogalärare skissas det också på. Mer info kommer!


Under utställningen ”Medelpad möter Afrika”, den 17-21 april medverkar jag tillsammans med åtta andra konstnärer från Medelpad. Utställningen arrangeras av Mandala House Zanzibar och äger rum till förmån för för flickors skolgång, miljöprojekt och kvinnogrupper I östra Afrika.

Comments


senaste inlägg

arkiv   

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest Social Icon
bottom of page