top of page

BLÅS på din glöd


Nu kliar det i fingrarna igen! Efter en tids rehabilitering, jag bröt höften i julas, så börjar kraften komma åter, och med den förstås tankar på konst, kurs och kreativitet. Hur är det med dig, är du också sugen att dyka ned i ditt sanna jag, där din kreativitet har sin hemvist? För om det är något vi alla är så är det kreativa varelser. Får vi inte uttrycka oss kreativt på det ena eller andra sättet krymper vår livslåga avsevärt, det är jag övertygad om.


Kreativitet är en attityd

I Osho Zen Tarot beskrivs kreativitet som den kvalitet du har med dig in i den aktivitet du håller på med. Det är en attityd, ett inre tillvägagångssätt, ett slags förhållningssätt. ”Vad helst du gör, om du gör det med glädje, med kärlek, om ditt agerande inte är strikt ekonomiskt, då är det kreativt. Om något inom dig växer genom det, om det utvecklar dig, så är det andligt, så är det kreativt, så är det gudomligt.”


Kurs på kvällstid

Den gamla kunskapen om resan genom livet som tarotkortlekarna rymmer har inspirerat mig att prova ett nytt grepp i en ny kurs. I den kommer vi att utgå från just symbolvärlden i tarot när vi skapar våra bilder, våra egna personliga tarotkort.

Så om du lockas av att utforska ditt inre och kanalisera gammal livsvisdom genom ditt bildskapande så spana in den här kursen! Under fem onsdagkvällar kommer vi att påbörja våra egna, personliga tarotkortlekar genom att tillsammans utforska varje kort vi jobbar med på en djupare nivå. Vad står det för, vad speglar det hos mig och med vilka symboler vill jag gestalta i min personliga kortlek – sådana frågeställningar tittar vi närmare på. Visst låter det oerhört spännande?

Onsdagar 5 ggr med början den 9 mars – personlig tarotlek (NY!)

I min ateljé i Svartvik, Sundsvall.

Kl 18-21. Visst material ingår.

Obs! Endast en mindre grupp, max sex personer.

Pris: 1900 kr, varav anmälningsavgift 500 kr.

Anmäl dig till victoria.engholm@gmail.com, ange ditt namn och datum på kursen.


Jag visar förstås olika sätt som du kan att skapa dina kort, och ger tips kring symboler och annat som du har funderingar kring. Om du tittar på bilden längst upp i det här inlägget så ser du exempel på ett kort jag lekt med – Stjärnan, samt ett till kort i vardande, Kejsarinnan. Kursen är fem tillfällen, onsdagar kl 18 - 21. Sedan kan du jobba vidare på egen hand, eller så förlänger vi kursen om det finns önskemål om det.


Porträtt med kraftdjur

I vår kommer jag att ha en kurs i självporträtt med ditt kraftdjur. Du behöver inte veta vilket/vilka dina kraftdjur är, eller ens veta VAD det är – vi hittar ett sådant med en lekfull övning. Ett kraftdjur kan beskrivas som ett djur vars naturliga egenskaper är bra för dig att inspireras och hämta kraft av, och du kan bestämma själv vilket djurs instinkter som du känner dig dragen till/behöver mer av.

18 april (annandag påsk) – Självporträtt med ditt kraftdjur (NY!)

I min ateljé i Svartvik, Sundsvall.

Kl 10-16. Material och fika ingår.

Pris: 1260 kr, varav anmälningsavgift 500 kr.

Du kan välja att kombinera med en grundkurs och få rabatterat pris, två kurser för 2 100 kr.

Anmäl dig till victoria.engholm@gmail.com, ange ditt namn och datum på kursen.


Gotta dig på Gotland

Avsluta sommaren med en en hel vecka på Gotland med spännande och utvecklande skapande och god mat ett stenkast från havet – jag längtar redan! Ni som har varit med på kurs i Frankrike eller på sommarkurs i Stockholms skärgård vet hur fantastiskt det blir när man åker iväg och helt och hållet kan låta sig uppslukas av bubblan. Den här gången blir det på Gotland i slutet av augusti, när sommaren tar sina sista flämtande andetag, då ön är som skönast. Den här karamellen är förlagd till 28 augusti - 4 september i Gnisvärd, som ligger strax söder om Visby. Första och sista dagen är resdagar och mitt i veckan har vi en dag ledigt för eget skapande eller utflykt. Mer information om Gotlandskursen kommer när alla detaljer är klara med boendet, men du kan föranmäla intresse redan nu genom att mejla till mig på victoria.engholm@gmail.com.


Har du några frågor om någon av kurserna, hör gärna av dig till min mejladress!
Kommentare


senaste inlägg

arkiv   

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest Social Icon
bottom of page