top of page

Att följa TECKNEN


För många år sedan läste jag en bok som hette (heter) Signpost av Denise Linn. Den beskriver hur olika tecken kan uppenbara sig i vår vardag som små vägvisare i livet. Jag tycker att det är ett spännande och tillfredsställande tankesätt att man via dessa små ”vägskyltar” kan få hjälp att navigera sig fram i tillvaron. Men, som med så mycket annat så glömde jag med tiden bort den här boken och dess kloka livsråd. Tills häromkvällen. Då tittade jag på en något fånig, amerikansk serie på tv, och i ett av avsnitten börjar de plötsligt prata om signposts, ”vägskyltar”, i livet. Denna lilla påminnelse satte igång en tankeprocess och jag rådbråkade mitt huvud. Vad hade egentligen hänt under dagen. Hade jag fått någon vägledning som jag missat?


Jajamensan. Det hade jag sannerligen. Jag hade fått en hel drös med skyltar upptryckta i nyllet. Och det var precis vad jag behövde. För det gav mig kraft och mod att slå in på en väg som jag länge har funderat på. Jag har insett att jag inte kan stå i den där vägkorsningen och tveka längre, jag måste våga ta ett steg framåt. För att ha något att hålla mig i så spanar jag nu hela tiden efter tecken. Vare sig man tror på det här eller inte så kan man ju faktiskt ”programmera” sig själv till att se tecken som främjar och peppar en i de val man står inför. Det handlar nog helt enkelt om att välja ett mindset som hjälper en framåt, istället för att låta sig begränsas av sina rädslor och inneboende olyckskorpar.


Hur är det med dig? Får du någon vägledning av omgivningens små infall? Det kan handla om något så enkelt som att ett ord eller en bild som kommer i din väg på ena eller andra sättet, och som väcker en tanke, eller ger dig en ny insikt. För min egen del, just den där dagen, handlade det om att jag inom loppet av några timmar dels stötte på flera olika personer som alla pekade åt samma håll, dels ramlade över ett sida på nätet, av en ren "slump”.


Om du följt mig så vet du ju att jag är en stor fan av symboler och att tolka dem, bland annat i drömmar, och det här med ”vägskyltar" handlar ju egentligen om samma sak. Apropå symboler så kommer jag i höst att fortbilda mig inom bildtolkningen. Jag har nämligen en tanke om att, i samarbete med en utveckla den teknik jag lär ut för bildskapande så att jag kan använda den även för att jobba med drömmar och visioner i ett skapande som tydliggör och befäster vad man vill ha in i sitt liv. Att jobba med målbilder är ju väldigt effektivt – tänk då att göra det i kombination med ett visuellt skapande. Visst låter det spännande?


Tja, det var det jag hade på hjärtat idag. Men jag kan ju också tillägga att jag nyligen kommit hem från kursen i Frankrike. Är du nyfiken på bilder därifrån och vad deltagarna gjorde – kika på några smakprov här i Allas bilder och i Bilder från Frankrike.


Sugen på kurs? Jag planerar att hålla en endagskurs den 21 november i Svartvik, samt en kurs på Kulturbanken i Ånge den 27-28 november. Under kursen på Kulturbanken kan du välja att gå en eller två dagar, eller om du vill gå en keramikkurs någon av dagarna, och göra en kombo. Upplägget är inte helt klart än, men mer info om detta kommer inom kort. Om du vill kan du naturligtvis intresseanmäla dig, utan förpliktelser, redan nu till victoria.engholm@gmail.com.

Comments


senaste inlägg

arkiv   

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest Social Icon
bottom of page