top of page

alla dessa MEDELHAV – kurser på gång


Det gick väldigt fort alltihop. Samtidigt som vi riggade för Nordingrå konstrunda här i mitt lilla uthus, så planerade vi för att ha en kombinerad skapar- och yogakurs i Spanien till hösten. Vi bokade boende och kurslokal och lade ut ett event på Facebook. Sen sa det pang! Anmälningarna trillade in innan jag ens hann att göra ett inlägg här på bloggen och kursen är nu nästan full. Det finns dock tre platser kvar, så om du är sugen så har du fortfarande chansen att anmäla dig.


Kurs i Spanien

Kursen är i Nerja, på spanska solkusten i närheten av Málaga och äger rum den 30 oktober – 6 november. Åsa Hellhoff, som inte bara är keramiker utan även yogalärare, håller i den dagliga yogan samt några prova på-pass i vedic art. Jag håller i skapande övningar i mixed media/blandteknik, och som vanligt behövs alls inga förkunskaper. Du kan läsa mer om kursen i här vårt facebook-event, Yoga och skapande i vackra Nerja.


Kurs på Gotland

Vill du inte åka ända till Spanien så kan du ju hänga med till svenska motsvarigheten till Medelhavet – Gotland – i slutet av sommaren. Då kommer vi att ägna en hel vecka åt skapande och lite sköna utflykter. Bada kan man också göra eftersom Strandgården, som vi bor och verkar i, ligger precis intill stranden. Här kan du läsa mer om Gotlandskursen!


Jubileumshäst

Under samma helg som jag var med på Nordingrå konstrunda så var det också vernissage för utställningen Ån på Sundsvalls konstförening. Där var vi 100 konstnärer som hade gjort varsin tolkning av Selångersån, som en del i firandet av Sundsvalls 400-års jubileum. Mitt bidrag, Apollo badar, ser du här ovan.


Apollo är en av de arbetshästar som under 1940-talet brukade få svalka av sig i Selångersån efter en lång och svettig arbetsdag. En kvinna som var med på den tiden skrev som en kommentar på min facebook att hon kände Apollo, och att han var en väldigt snäll och trevlig häst. Så häftigt att få sådan information! Bakom Apollo ses husen från Norrmalm vid ett tillfälle år 1919 då Selångersån drabbades av kraftiga översvämningar och flera av broarna raserades. Och till höger i bild hoppar havsöringarna som vandrar genom Selångersån. Det första lagret i bilden består av gamla tidningar från Sundsvall, återskapade och upptryckta för jubileumet.


Detalj av Apollo badarComments


senaste inlägg

arkiv   

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest Social Icon
bottom of page