top of page

KLAPPAR till bokälskare


Ett litet tips så här i juletider – säkert har du en massa kasserade bilder som ligger och skräpar, eller bilder som du helt enkelt känner att du är ”klar” med och inte behöver i ditt liv längre. Då kan du enkelt omvandla de till unika bokmärken att ge bort i julklapp. En fin, billig och personlig julklapp. Så här gjorde jag:

• Jag skar upp några bilder i lagom stora bokmärkesremsor. Sedan valde jag ut de remsor som såg mest ”intressanta” ut.

• På dessa remsor dekorerade jag sedan. En del av dem med lite schablon och guldfärg, andra bara genom att lägga till text med schabloner, stämpelbokstäver eller handskrift, och på ytterligare några klistrade jag dit en liten bild som jag sedan målade in med hjälp av akrylpennor.

• Sedan skar jag ut lite större remsor i färgat papper som jag klistrade upp bilderna på så att det fick en liten inramning.

Lätt som en plätt, och en julpysslig och ganska rogivande sysselsättning. Och så kan man ju passa på att anpassa eventuell text till just den personen som ska få bokmärket. Kanske med ett klyftigt citat, en älskad rad ur en låt eller liknande, eller varför inte ett kort personligt meddelande.

senaste inlägg

arkiv   

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest Social Icon
bottom of page