top of page

Kurs i Frankrike i VÅR


Fyra dagar i värmande vårsol, med god mat och dryck – hur låter det? Alldeles ypperligt, om du frågar mig, speciellt som de fyra dagarna ska fyllas av lustfyllt bildskapande utan prestation. Det bästa av flera världar, skulle man kunna säga.

Jag har hållit flera kurser förut i den paradisiska lilla byn Peyriac de Mer i södra Frankrike och nu har jag bestämt med pensionatet Le Flamant Rouge att köra igen. Hänger du med? Kursen är inbokad den 19-23 maj, och då har vi pensionatet helt för oss själva. Ja förutom för Johanna då, som driver det och som fixar god frukost och fantastisk mat åt oss.

Peyriac de Mer ligger strax intill Medelhavet, med bara den lilla saltsjön Le Doule emellan. Även den går dock att bada i och den höga salthalten gör att du flyter som en kork. Dessutom lär vattnet vara väldigt hälsosamt – byborna badar och skrubbar sig där för att behålla den ungdomliga lystern i huden. Värkande leder ska visst också ges lindring, så det är bara att hålla tummarna för schysst badväder. Själva byn anlades redan någon gång på 700-talet och är alltså en riktigt gammal pärla. I byn bor förresten en svensk kvinna, vid namn Ulla, som kan berätta allt om byns historia, om du skulle vara intresserad av att veta mer.

Övningarna vi kommer att ägna oss åt kräver inga förkunskaper, bara lust. Du kommer att få prova på lite olika mixed media-tekniker där vi friskt blandar olika material, som akryl, färgpennor, tusch, olika sorters kritor, collage etcetera. Visst material kommer du att behöva ta med dig själv. Du får en lista i god tid innan avfärd så att du hinner skaffa om du inte redan har. Själva kursen kostar 2 700 kr, sedan tillkommer förstås kostnad för logi och resa. Nyfiken? Här hittar du mer information, anmälan och prisuppgifter. Sista anmälningsdag är den 31 mars 2020. Vi har plats för tolv personer :)

senaste inlägg

arkiv   

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest Social Icon
bottom of page