top of page

Dags att börja KARVA


Häromveckan hörde jag en grej på radion som var så jäkla bra att jag har utformat hela min kommande höststrategi utifrån det. Jag kommer inte ihåg vad det var för program, eller vad det egentligen handlade om, men en av programledarna citerade en känd dalahästmakare, som jag heller inte kommer ihåg namnet på: Vid en intervju blev hästtäljaren tillfrågad hur han gick till väga när han skapade sina fantastiska hästar, varpå han levererade det fenomenala svaret: ”Jag tar bort allt som inte är häst”.

Och så trillade polletten ned i mig. Det är så jag ska göra. Förstås. För det är nämligen så att jag den senaste tiden, året, har känt mig väldigt splittrad och stressad och som resultat av det så har liksom ingenting blivit någonting. För många olika saker har pågått utanför och inuti mig samtidigt så förmågan till fokus har varit noll. Men nu fick jag en nyckel till hur jag ska komma tillrätta med detta, jag ska helt enkelt ”ta bort allt som inte är häst”. Eller snarare, allt som inte är jag. Jag måste rensa och tälja bort. Skala ned. Hitta kärnan. Jag kan tänka mig att du känner igen dig. Det ligger liksom i tiden...

Jag föreställer mig att det gäller både i de vardagliga bestyren som i skapandet. Vad gäller det sistnämnda tänker jag ägna hösten åt lekfullt utforskande och experimenterande, utan tanke på resultatet. Tänja mina gränser och gräva djupare i mig själv, alltså det jag hela tiden uppmanar andra att göra, ha ha.

Nästa vecka blir det kurs på Runmarö i Stockholms skärgård och det ser jag verkligen fram emot. De kurserna brukar alltid vara underbara med god mat, vacker miljö och trevligt småprat. Men sedan tar jag nog en liten time out från kursandet, medan jag täljer på mig själv. Förhoppningsvis kör jag igång igen sen med nya insikter och spännande övningar. Jag har ju en sådan fantastisk lokal nu så det vore ju synd och skam att inte köra kurser där!

Och jo, ett tips inför nästa sommar – om du befinner dig i Hälsingland, besök keramikern Jini Hedbloms Galleri Ladan i Ljusdal. Jag ställde ut där i somras och det var så fint. En helt fantastisk miljö, med trädgårdscafé, hantverksbutik och dessutom musikunderhållning vid vernissagerna.

Efter Runmarö åker jag till Toscana en vecka och förlänger sommaren. Jag har fått ett skrivarstipensium så nu ska jag försöka skaka liv i skrivandet som rostat ihop ganska rejält. Hmm, apropå att tagga ned...nåja, det här var ju bestämt sedan innan så jag får väl göra ett undantag från strategin ;)

Bilden ovan gjorde jag klar till utställningen i Galleri Ladan (dagen innan naturligtvis, alltid i sista minuten). Jag kallar den för ”Everyday She Weares a Different Dress”.

senaste inlägg

arkiv   

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest Social Icon
bottom of page