top of page

Travel the Trust


Ofta vaknar jag med några ord, en fras klingande i mitt huvud. I går morse var det ”travel the trust”. Lite knepigt, tänkte jag. Det borde väl ha varit ”trust the travel”. Men, men, i drömmarna gör man ju lite som man vill med logiken. Å andra sidan, att vända på orden på det där sättet ger ju en intressant betydelseförskjutning, i det här fallet från att lita på resan till att på något sätt utforska sin tillit. Så tolkar åtminstone jag det.

Hur som helst, man kan säga att deltagarna vid den senaste kursen, The Inner Circle, fick göra båda delarna. De fick med andra ord verkligen träna sig i att både lita till processen och till sig själva. Övningarna vi gjorde den helgen skiljer sig markant från de som jag vanligen lär ut, så det här var något av en experimentkurs. Och bilderna som kom ur deltagran blev otroligt spännande. Du kan kika på dem här, det är de tio senast tillagda bilderna i kursgalleriet.

De tre bilderna överst här på sidan var en av de övningar vi gjorde, helt enkelt att låta fantasin och associationerna arbeta fritt efter att ha fyllt papperet med helt slumpmässiga linjer och former. Det är verkligen roligt att se vad man kan få fram för inre bilder med hjälp av denna övning. Prova så får du se!

I den andra övningen utgick vi från varsitt tarotkort, som vi sedan ”tolkade” utan att lägga ned alltför mycket tankeverksamhet. I slutändan visar det sig ändå att man på något sätt har tagit in kortets budskap i bakhuvudet, något som gärna visar sig i bilden sedan, fast kanske på ett helt annat sätt än vad man hade anat. Bilden du ser nedan är den som jag gjorde efter att ha dragit kortet Prince of Swords, ett kort som ständigt kommer upp för mig. Min prins(essa) har dock försett sig med en sax istället för ett svärd, av någon anledning. Hennes väg till frigörelse kanske innefattar att tukta de där vildväxande buskarna hon omges av :)

Det händer en del andra saker här också. Jag kommer att byta ateljé, och kurslokal, i juni. Då flyttar jag nämligen hela målarstudion till Svartviks fina kulturminnesområde utanför Sundsvall. Jag skriver mer om det när jag väl är på plats. Min förhoppning är dock att kunna hålla riktigt mysiga helgkurser där. Det finns ju till och med möjlighet till övernattning på det lilla pensionatet, Aina, som ligger tvärs över vägen. Om allt går som smort kanske det blir en hastigt inslängd kurs där i sommar. Om inte annat så är området öppet för besökare och vi som håller till där kommer att ha öppna ateljéer och gratis, enklare workshops enligt ett rullande schema över sommaren.

Annars blir det nog bara en kurs i sommar. Det är den traditionsenliga sommarkursen på Runmarö i Stockholms skärgård. Den är redan nästan fulltecknad, men eventuellt kan två personer till få plats. Mer om den kan du läsa här.

Apropå resor och tillit och sånt. Just nu håller jag på att rama och packa in ett gäng bilder som jag ska ha med mig på resa till Frankrike till veckan. Då ska jag nämligen ha utställning i Bagnols Sur Ceze, en liten stad utanför Avignon i södra Frankrike. Åh, vad jag ser fram emot det (inte minst för att det ju snöar här i Sundsvall nu). Men så klart är det lite pirrigt också :)

senaste inlägg

arkiv   

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest Social Icon
bottom of page