top of page

Hitta din NYCKEL i Frankrike


(Kursen är tyvärr inställd)

Vårens kurs i Frankrike kommer att bli helt fenomenal. Inte bara ligger Kristi himmelsfärdshelgen senare i år, vilket innebär att badläget kommer att vara på topp, utan dessutom så pågår det en konsthelg i byn Peyriac de Mer, ”Peyriart”, samma dagar som vi är där. Det innebär att 37 erkända konstnärer från hela Frankrike, utvalda av en jury, kommer att ställa ut på olika ställen i byn. Självklart kommer vi att gå en inspirationsrunda hos dem.

Oroar du dig för att du inte kommer att ”få till” några bilder? Ingen fara, det lovar jag att du fixar. Titta här så får du se bilder från tidigare Frankrikekurser. Många av dem som var med hade knappt tagit i en pensel innan, men de längtade efter ett litet äventyr, efter en spännande resa såväl i det inre som på det yttre. En kurs i Frankrike erbjuder ju liksom bådadera. Ljuvlig, yttre miljö med sol, bad, god mat och underskön natur samt den där otroligt spännande resan man gör när man går in i sin kreativa bubbla och låter det spilla ut på papperet.

De övningar vi jobbar med är väldigt styrda, av den anledningen att du ska slippa tänka så mycket och ta beslut. Det är ju oftast när vi blandar in mindet för mycket i skapandet som det tar stopp. För att komma runt denna blockering så guidar jag dig steg för steg, och det fantastiska är att fast alla deltagare följer samma instruktioner så blir bilderna i slutändan helt olika varandra. För att vi alla är olika och har olika färger och former inuti oss. Precis som våra handstilar när vi skriver är olika, så får också bilderna ditt unika fingeravtryck, så att säga.

Just nu idag, kollade precis, så går det att få tag på superbilligt flyg till Beziers, den närmaste flygplatsen från Peyriac de Mer, om man väljer att stanna några extra dagar efter kursen och bara njuta. Kolla här, drygt 1 000 kronor tur och retur, om du stannar totalt en vecka och reser tisdag-tisdag:

Kände att jag var tvungen att tipsa om detta :) Och att tillbringa några extra dagar i den lilla byn med sina underbara salta laguner och bo på Flamingon är inte helt fel. Där är rätta platsen för att varva ned och komma ikapp sig själv. Långa sköna promenader på spångarna över lagunerna som avslutas med ett dopp i det helande vattnet är precis vad man behöver efter en lång vinter.

Är du det minsta nyfiken på att få veta mer om denna härliga resa,

Och tveka inte att fråga mig om det är något du funderar över, praktiska detaljer eller något innehåll i kursen. Mejla mig i så fall på contact@gloriavictoria.nu

Bilden som illustrerar det här inlägget är en så kallad ”slaskbild”, det vill säga en bild som tar form vid sidan av en annan bild, alltså ett papper där man skrapar av överbliven färg och gör ren sina schabloner på, för att uttrycka det enkelt. Den kom till förra söndagen, när jag gjorde motiv till kuddar tillsammans med ett gäng muntra kvinnor :) När bilden var nästan klar, fick jag en impuls att dra ett tarotkort, och det kort jag fick upp, fem i bägare, stämde så överens med uttrycket i bilden att jag lade till dessa detaljer på slutet. Att det blev just det kortet, som heter Disappointment, handlade dock inte om det jag upplevde just i den stunden, utan speglade ett djupare lager i mig som påverkats av en helt annan aktuell situation. Mina kurser har hittills aldrig varit en disappointment, ha ha.

Jag tycker det är oerhört spännande att se vad som kommer ut på papperet när man jobbar så här intuitivt och direkt, för att sedan stanna upp och se vad det är bilden försöker gestalta. Det är ett sätt att låsa upp den inre skattkammaren, där fantastiska saker ligger och glimrar och bara väntar på att få komma ut. Häng med mig på kurs så ska jag förse dig med ett gäng nycklar :)

senaste inlägg

arkiv   

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest Social Icon
bottom of page