top of page

En slags INTROSPEKTION


Igår hade jag en liten hemmahos-kurs i ateljén för ett gäng arbetskamrater från Länsförsäkringar. De fick göra den här övningen, som jag kallar Dark Forest, och trots att majoriteten av dem aldrig ägnar sig åt bildskapande så kastade de sig oförskräckt ut i övningen. De berättade för mig att de brukar träffas regelbundet utanför arbetstid och prova på varandras hobbies, och jag tänker att det kanske är en anledning till att de var så ”frimodiga”. De är redan vana att gå utanför sin bekvämlighetszon genom att de provar på varandras aktiviteter, karate och allt vad det var. Verkligen ett roligt, och utvecklande koncept, tycker jag.

Här i kursgalleriet kan du se deras fina bilder, det är de sex översta bilderna i galleriet.

Bilden ovan är den jag gjorde under workshopen, och när jag nu tittade på den i efterhand, så funderade jag lite över vad den handlade om. För alla bilder som vi gör bär ju på ett slags budskap och det är väldigt intressant att försöka ta reda på vad det är, ungefär som när man försöker toka en dröm. För mig stod det ganska snart klart att det här är en bild av den introspektion som jag ägnar mig åt just nu. Jag går till och med ett program över nätet i ämnet som satt igång en otroligt intressant process, där man tittar närmare på sina mönster, programmeringar och föreställningar och funderar över om de hjälper eller stjälper en. En verklig ögonöppnare, helt enkelt.

senaste inlägg

arkiv   

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest Social Icon
bottom of page