top of page

Thriving In The DARK


Novembermörkret är över oss och det är väl bara att gilla läget. För egen del så möter jag det nog helst i ateljén. Häromdagen, när jag kände mig särdeles dyster, kanske till viss del på grund av mörkret som nu sänker sig över oss, greppade jag tre nyanser av brunt när jag skulle börja med ovanstående bild. Jag tittade på tuberna i min hand och tänkte, herregud vilka dystra färger, men okej, jag får väl se vad det blir av det hela.

Ganska ofta kan det vara bra att inte gå emot sin känsla utan bara hänga med på vad den första impulsen säger. Ofta är det ju just det som du behöver uttrycka för stunden. Känner du dig sörjig och grå så blir också dialogen med bilden du jobbar med lättare om du accepterar det. Istället för att kämpa emot, och kanske tvinga dit bjärta färger. För åtminstone upplever jag det så, att det är när jag går emot min direkta känsla som konflikten i bildskapandet blir som störst. Fast det är klart. Ibland vet man ju knappt vad som är upp och vad som är ned. Då är det extra svårt att hitta rätt.

Tävling!

Hur som helst, bilden här ovan, som jag kallar Dark Forest, är en liten förstudie till den övning jag tänkte köra på Ikeas familykväll den 29 november i Sundsvall. Jag vill ju gärna blanda in en eller flera saker som man kan köpa där i den övningen, så gissa vad bilden innehåller som kommer från Ikea? (Alltså bilden ovan)

Ledtråd 1: Tänk på att det är ett collage, det är alltså inte en bild av något utan något som faktiskt ingår i bilden som ett av flera ”material".

Vill du vara med, skriv ditt svar i länken nedan samt gilla, kommentera och dela det här inlägget på Facebook.

Priset? Ja eftersom det är Allhelgona och halloween och sånt så naturligtvis, en läskig skelettavla, modell mindre. Så, iväg med dig till Facebook nu och do your deeds ;)

senaste inlägg

arkiv   

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest Social Icon
bottom of page