top of page

Pang på PINJATAN


Så där ja. Nu börjar pusselbitarna falla på plats och det är dags att smälla hål på den där pinjatan och släppa ut höstens kurser. Det blir lite nytt och lite gammalt, och som vanligt passar alla kurser för alla, oavsett om du är nybörjare och helt grön på området eller om du länge har ägnat dig åt bildskapande. De här teknikerna är ju så tillåtande - de är otroligt enkla samtidigt som du kan ta dem hur långt som helst och hitta på egna roliga variationer.

En nyhet i höst är att jag tänkte testköra några kvällar med ”öppen ateljé”. Det innebär att du kommer som du är, sätter dig ned och börjar jobba med det du känner för just där och då. Du behöver inte ta med dig något annat än egna penslar. Jag finns till hands för att hjälpa dig med det du behöver, till exempel komma igång, nästa steg, materialguidning etc. Skillnaden mot andra kurser är alltså att jag inte kör en och samma övning med alla, utan ni får jobba på med ert eget projekt. Grundmaterial finns också på plats. Kostnad inklusive material och fika: 250 kronor/gång.

En annan ny grej är att längre fram i höst kommer jag att ge en kurs med mer terapeutisk inriktning. Jag kallar den för The Inner Circle, och i den urforskar vi med hjälp av bland annat collageteknik de bilder som snurrar omkring i vårt inre, de där som ligger och hovrar i det undermedvetna och längtar efter att få komma fram. Här handlar det alltså inte om att försöka göra en bild som man redan har i sitt huvud, utan om att helt öppna sig för det som vill komma ut, utan att försöka styra över det för mycket med tanken. Som vanligt kommer jag förstås att lära ut en teknik för detta.

I slutet av november kommer jag också att hålla en kurs på Ikea i Sundsvall, för family-medlemmar. Priset subventioneras av Ikea, vilket innebär att du kommer att få en kurskväll inklusive middag till ett litet pyttepris. Antalet deltagare är begränsat så håll utkik hos Ikea. Jag vet ännu inte exakt när de kommer att gå ut med erbjudandet.

Å just det, det blir troligen en kurs i på Sibyllegatan i Stockholm den 24-25 november. Så bor du där och är sugen på kurs, save the date.

Här ser du hela höstens planerade/förslag till program (än så länge :) Du får hemskt gärna komma med egna förslag på kurser du skulle vilja att jag tog upp. På den här sidan kan du se vilka olika typer av övningar jag har att erbjuda.

Lördag den 6 oktober, kl 10-17.

Albäcksgatan 1 A, Sundsvall

Pris 900 kronor, inklusive material och fika.

Öppen ateljé

Onsdag den 24 oktober, kl 17.30- 20.30.

Onsdag den 31 oktober, kl 17.30- 20.30.

Onsdag den 7 november, kl 17.30- 20.30.

Albäcksgatan 1 A, Sundsvall

Pris: 250 kr, inklusive material och fika.

Drop in /Ingen anmälan krävs

Healthy Selfie - OBS! Kursen utgår, ersätts av Öppen ateljé på lördag

Lördag-söndag den 27-28 oktober, kl 10-17

Albäcksgatan 1 A, Sundsvall

Pris: 1 750 kr / två dagar, inklusive material och fika

900 kr/ 1 dag, inklusive material och fika

Vi jobbar med två olika ”porträtt”-övningar , Djurisk inspiration och Självporträtt (Se exempel på övningarna här)

Art journaling & Mixed Media

Lördag-söndag den 24-25 november, kl 10-17

Sibyllegatan, Stockholm

Pris: 1 750 kr / två dagar, inklusive material och fika

Vi jobbar med två olika övningar. Mer information om vilka övningar det blir kommer.

Familykväll på Ikea i Sundsvall

Torsdag den 29 november

Pris ca 125 kr inklusive material och middag.

Anmälan till Ikea.

The Inner Circle

Lördag-söndag den 8-9 december

Albäcksgatan 1 A, Sundsvall

Pris: 1 750 kr / två dagar, inklusive material och fika

Olika övningar där vi jobbar med att släppa fram bilder ur vårt undermedvetna.

Undrar du över något? Ställ din fråga till mig på victoria.engholm@gmail.com

(Bilden högst upp på sidan kallar jag Jail Break. Den hänger just nu på Quality Hotel i Sundsvall tillsammans med ett gäng andra tavlor på en utställning som pågår till den 26 oktober. )

senaste inlägg

arkiv   

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest Social Icon
bottom of page