top of page

Ingenting är HELIGT


Snart åker jag till Sverige för att hålla en kurs, och dagarna nu innan har varit intensiva. Dels har vi jobbat med skulptur och gjutning, dels flyttat ur vår ateljé eftersom skolan har skaffat nya lokaler. Däremellan har jag jobbat igenom de övningar som jag ska visa under nästa helgs kurs. Det var ju ett tag sedan jag höll en kurs nu, och ibland behöver man fräscha upp minnet :) Bilden ovan är exempel på vad jag kommer att visa dag 2, en så kallad dekomposition, där vi river sönder våra bilder och omdisponerar dem. En utmanande och rolig övning där ingenting är heligt. Hela den här kurshelgen (3-4 mars) kommer ju för övrigt att fokusera på vad man kan göra för att hotta upp bilder som man betraktar som misslyckade, eller bara lite tråkiga. Sådana bilder är väldigt bra utgångspunkter för att lyfta sitt bildskapande till nya nivåer. När det redan är kört har man ju liksom inget att förlora, och då äntligen kanske man börjar våga släppa lite på prestationen, leka och ta ut svängarna – vilket är en förutsättning för att komma vidare i sitt skapande.

Både den här övningen och guldövningen kommer jag att köra på kursen i Frankrike i maj också, samt förstås lite annat smått och gott. Där har vi ju hela fyra dagar på oss.

Nu ska jag packa klart, och sedan gå över till grannen och festa på ostron. Tjoho, Frankrike levererar! (Även om det just nu är onödigt kallt ;)

Tips! Spana in konstnären Terry Winters – han gör underbara tryck och litografier och teckningar och målningar, inte minst de från 1980-talet. Han utgår ofta från celler, molekyler, kristaller och flora och fauna som han sedan förstorar upp och abstraherar. Det blir underbara, abstrakta bilder och kompositioner.

senaste inlägg

arkiv   

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest Social Icon
bottom of page