top of page

Fågel FENIX i Frankrike


”We build upon ruins”, säger den danska konstnären Per Kirkeby när i en intervju förklarar den konstnärliga processen. Med det menar han att en bild går igenom olika faser under sitt tillblivande, och en av de viktigaste faserna är när man har lyckats förstöra bilden – för först efter det hittar bilden sitt sanna uttryck fram, som en fågel Fenix som reser sig ur askan, vackrare än innan.

Den här processen tar vi fasta på i inte minst en övning som jag kallar för Mend it with gold och som vi ska dyka ned i på en kurs som jag håller i mars i Sundsvall. Den kursen blev visserligen fullbokad på ett kick, men är du sugen på ett ännu större äventyr så finns fortfarande några platser kvar på kursen i maj som jag håller i södra Frankrike. För nu är det guld som gäller för hela slanten. Lite guld kan lyfta den mest hopplösa bild och ge den en extra dimension.

jag kommer att visa hur du steg för steg kan bygga upp en bild med mixed media-teknik, hur du tar dig genom den kritiska fasen när bilden ser, rent sagt, som jävligast ut, och hur den sedan, kan kryddas med lite snajsigt guld. Kursen handlar förstås inte bara om guld, du får också lära dig hur du kan mejsla fram en bild intuitivt och med känslan som vägvisare i flera andra olika övningar.

Under fyra intensiva dagar skapar vi bilder och äter och dricker gott på det mysiga pensionatet Le Flamant Rouge, som ligger i Peyriac de Mer, med sina unika saltsjöar och närhet till Medelhavet. Inga förkunskaper krävs - oavsett vilken nivå du befinner dig på kommer du att väcka din inre slumrande konstnär till liv och skapa fantastiska bilder – utan inblandning av din inre kritiker – för här handlar det bara om att följa flödet. Hjärnan kan passa på att ta semester :) Här hittar du all info om kursen, boende, kostnad och hur du tar dig dit.

Och så över till en helt annan sak – nu har jag en till sida som du kan kika på ifall du är nyfiken. Det är en så kallad portfoliosida där jag lägger upp en annan typ av bilder än de jag publicerar här på bloggen. Välkommen att titta in! Än så länge är den på franska eftersom den här sidan var en uppgift jag hade här på skolan i Frankrike. Jag kommer dock att ändra språket så småningom :)

senaste inlägg

arkiv   

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest Social Icon
bottom of page