top of page

Ett SPÄNNANDE år


Året går mot sitt slut, och den här gången tänker jag inte summera det som att ”inget särskilt har hänt” som jag gjorde den gången för ett par år sedan då jag fick frågan vid en nyårsmiddag. Mina vänner fick den gången lov att påpeka för mig att hallå där, det har ju hänt massor av grejer, och så räknade de upp en rad händelser som jag liksom hade tappat bort i huvudet. För det är ju så lätt att ta saker för givna. I år behöver jag dock knappast anstränga mig för att komma ihåg, för jag lever mitt i det.

Det här året har nämligen varit smockfyllt av roliga grejer, som att jag har hållit kurs i underbara Peyriac de Mer i Frankrike två gånger (läs mer och se bilder här och här) sommarkurs på Runmarö i Stockholms skärgård (går allt enligt planerna så blir det en till kurs nästa sommar) och flera roliga kurser på Alnö samt olika hemma hos-kurser. Dessutom höll jag en utmanande och lärorik skrivkurs för Ållateatern i somras, liksom för eleverna på Kunskapskakademin på Alnö. Till och med en möhippa har jag fått gästa, och där roat deltagarna med en snabbkurs i mixed media. Sedan september bor jag som grädde på moset i Frankrike för att plugga konst och franska under ett år, en länge efterlängtad dröm, så jo, nog har det hänt en del under det här året. Allt har förstås inte varit en dans på rosor, parallellt med allt roligt som händer så brottas jag med en del mörka skuggor och det är de känslorna som oftast kommer till uttryck i mina bilder. Och tack och lov för det, måste jag säga, för hade jag inte bildmediet som kanal för ”demonerna” så skulle jag nog gå sönder emellanåt. Jag tror de flesta kan känna igen sig i det. Vi behöver olika former av uttrycksmedel för att hantera livets skuggsidor, och det fiffiga med kreativa uttrycksformer är ju att man både bearbetar och tankar ny energi under själva görandet.

Bilden ovan är ett exempel på det. Jag tror att de mörka stråken som kommer ur kvinnans mage talar för sig själv. Den här bilden är förresten ett exempel på en övning (story telling art) som jag brukar lära ut på några av mina kurser. Vill därmed också passa på att puffa för nästa kurs i Frankrike igen – early bird-priset gäller till och med den 2 januari. Tack för i år och GOTT NYTT ÅR!

senaste inlägg

arkiv   

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest Social Icon
bottom of page