top of page

There's a RIVER


Det är nu två dagar kvar innan jag ska åka hem från Frankrike och spendera julen hemma på Alnö utanför Sundsvall. Jag har inte varit hem sedan jag åkte hit i september så det ska faktiskt bli lite mysigt. Eftersom det är så få dagar kvar så drabbas jag dock av lite panik och har tillbringat hela helgen i ateljén – när jag väl är hemma så lär jag ju inte få så mycket gjort i i bildväg på två hela veckor, och bilderna som vill ut trängs i mig just nu.

Den här bilden, som jag kallar ”I dipped my toe in the river. The first experience wasn't as expected”, gjorde jag i lördags, när jag vaknat upp ur en ganska jobbig, men intressant, dröm som hade samma känsla. Den passar bra in det åtta-veckors projekt som jag just nu håller på med och där mitt tema är inspirerat av vad som finns i floden, den sovande profeten (Edgar Cayce) och av sirenernas sång som sägs innehålla sanningen med stort S. Min tanke var att göra helt abstrakta bilder, men det är jäkligt knepigt. Det är svårare att få den där emotionella kontakten med en helt abstrakt bild, har jag upptäckt. I alla fall för mig. Eftersom jag skapar rätt intuitivt när jag väl sätter igång så blir det dessutom rätt svårt att styra bilden. Det blir helt enkelt aldrig som jag har tänkt. Visste du förresten att det finns hjärnforskning som visar att om du tittar på ett originalverk av en konstnär så visar din hjärna upp samma mönster av hjärnvågor som konstnären hade när hen skapade konstverket. Otroligt intressant, tycker jag. Och inte undra på då att originalverk berör oss så mycket mer än reproduktioner. De har liksom sin energi, sin vibration, intakt.

Förresten, nu har jag lagt upp fullständig information om kursen i Frankrike som jag håller i maj 2018. Om du anmäler dig inom två veckor får du early bird pris, 500 kronors rabatt. Läs mer om kursen här.

senaste inlägg

arkiv   

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest Social Icon
bottom of page