top of page

Lek med HARPYOR

Jag leker med barbiedockor. Jag är i Frankrike och jag leker med barbiedockor, fast kanske inte på samma sätt som när jag var liten. Jag går nämligen på en konstskola och vi har fått i uppgift att undersöka hur vår bildprocess ser ut, alltså den process som leder fram till ett slutgiltigt konstverk. Det är dock inte det slutgiltiga resultatet som betyder något, betonar vår lärare, utan det är själva processen som är viktig. Därför är det den vi ska lägga ned mest tid och möda på. Minst 20-30 skisser, nedskrivna tankar och research kring det tema vi har valt. Det är ett spännande arbete. Jag har valt temat fåglar, vilket kanske vid en första anblick inte har så mycket med barbiedockor att göra. Men det har det, ska det visa sig i min process. För ju mer jag dyker ned i ämnet fåglar, desto mer inser jag att där finns en stark symbolik och identifikation med den process jag själv befinner mig i just nu.

Tidigare när jag har haft fåglar som motiv i mina tavlor så har de i mångt och mycket fått vara just bara fåglar. Jag har inte funderat så värst mycket över den djupare symboliken. Men den här gången är det annorlunda eftersom jag verkligen tvingas ta reda på vad det är jag håller på med och vad jag vill uppnå. Till en början har jag förstås ingen aning. Men så ser jag om klassikern Fåglarna av Alfred Hitchcock och plötsligt är jag någonting på spåren. Det är symbolens baksida, dess inneboende mörker jag vill åt, inte fågeln som en allmän symbol för frihet, utan mer dess antites, som till viss del kan vara rädslan för frihet och vad den kan föra med sig.

Texten ovan är hämtad från min senaste krönika i ETC Sundsvall. Vill du veta vad barbiedockorna kommer in i bilden läs hela krönikan här

;)

senaste inlägg

arkiv   

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest Social Icon
bottom of page