Vykort från la FRANCE

25 Sep 2017

Det är min andra skolvecka i Frankrike, där jag ska stanna i ett läsår för att förkovra mig i konst och lära mig franska. Alldeles strax ska jag kila iväg och köpa matsäck tills i morgon – vi ska åka till ett ställe där man utvinner pigment ur jorden för att sedan göra våra egna kritor. Jag provgjorde en torrpastellkrita redan idag, en ochrafärgad härlig sak. Nu ska den ligga och torka till i morgonkväll. Kanske lägger jag ut en bild framöver gjord av egenhändigt tillverkade kritor.

 

Det är intensiva dagar och jag känner mig fortfarande lite förvirrad. För det är mycket att ta in och lära sig, inte minst språket. Men jag tänker att det ger sig. Jag får väl försöka att inte vara så otålig. 

 

Redan nästa vecka ska jag dock lämna skolan några dagar för att hålla kurs i Peyriac de Mer. På svenska, gudskelov. Än är jag inte kapabel till mer än en stapplande konversation om vädret, så länge det är fint: :

– Il fait beau aujourdhui.

– Oui, il fait beau.

(– Det är fint väder idag.

– Ja, det är fint väder)

 

Bilden intill är en en av mina små minikonstkort. Tyckte den kändes lite fransk...kanske för att jag var och badade igår :)

 

 

 

Please reload

  • Facebook Social Icon
  • Pinterest Social Icon
  • Instagram Social Icon
senaste inlägg

April 24, 2020

March 17, 2020

February 2, 2020

January 29, 2020

January 3, 2020

December 9, 2019

December 1, 2019

Please reload

arkiv