top of page

Blinded By The LIGHT


Det började med att jag vaknade en morgon, nynnandes på ”Blinded by the light”. Visst kände jag igen den, men det var ingen låt jag hört nyligen, mig veterligen. Min vana trogen att lyssna på budskapen i mina drömmar, så tänkte jag att den här nog också ville säga mig något. Så jag gnuggade sömnen ur ögonen och googlade genast för att kanske hitta en ledtråd i texten. Dessvärre hittade jag ingenting som jag kunde ta till mig. Alltså slog jag melodin ur hågen och ägnade mig åt annat. Trodde jag.

När jag några veckor senare plockade fram lite collagemateraial som jag hade samlat på mig till en mini-art-journal, upptäckte jag att de alla bar fram samma tema – blinded, och till och med blinded by the light. Dessutom, insåg jag, hade den där låten mer eller mindre snurrat på repeat i mitt huvud. Nu blev jag förstås ännu mer övertygad om att det fanns någonting att greppa i allt det här, men vad det var kunde jag fortfarande inte få tag i. Det var först när jag satte mig ned och öppnade min mejlbox som saker och ting började falla på plats. Där hittade jag nämligen ett mejl, ”Weekly guidance from Eileen Caddy”, som så att säga spred ljus över det hela:

”Love, Love, Love, Let It Flow Forth Unceasingly There is new release of Cosmic Power. Those who are aware of this power are bound to find tremendous changes in their lives and living, in their thinking and understanding, in their Being and Doing. Nothing could possibly remain the same with this tremendous release of power, especially when you are very consciously aware of it. There are many who have been temporarily stunned and blinded by it. Be very loving and very patient with them until they can once more behold the Light of Truth. Love and understanding is what they need, never condemnation and criticism. So love, love, love. Let it flow forth unceasingly. ”

Det här kanske låter jätteflummigt, men för mig trillade poletten genast ned. Jag visste också varför och till vem jag skulle ge den här mini-art-journalen. Kan tillägga att mottagaren blev väldigt glad och förstod budskapet direkt. Så här ser ni bilderna på temat ”blinded” som tog form. (Musen är en så kallad blind dansmus om du skulle fundera hur den hör hemma här :). Den allra sista bilden med Ariadnes tråd bryter av från temat, men det har förstås sin orsak att den är där. Har man gått vilse i en mörk labyrint, med en flåsande minotaur i hälarna, kan det vara skönt att hålla i en tråd som visar vägen....

På tal om mini-art-journals så finns det fortfarande några platser kvar på kursen i hur man gör dessa häftiga små böcker, den 19 februari, alltså nu på söndag. Här kan du läsa mer om den!

senaste inlägg

arkiv   

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest Social Icon
bottom of page