top of page

En STOR liten fluga


Egentligen är det få grejer som inte är vackra. I varje föremål eller varelse bor en viss skönhet, bara man tittar efter tillräckligt noga. Det gäller bara att skjuta sina föreställningar åt sidan för en stund. Ta flugor till exempel. Vanliga husflugor. Även dessa irriterande flygfän bär på en slags skönhet om man bara ger sig tid att titta. Ungefär som när man gör en bild. När vi tolkar verkligheten i bilder får den ju ofta ett helt nytt ljus över sig. Ett nytt perspektiv. Och då kan vi dessutom upptäcka att också en liten fluga bär med sig ett budskap. Om vi bara tittar, och lyssnar, tillräckligt noga. Ibland drömmer jag om flugor, eller om skalbaggar och getingar. Oftast är det obehagliga drömmar där de väller ut ur min mun, attackerar mitt huvud eller rent av flyger omkring i min mage. Jag drabbas av panik och gör allt för att bli av med dem. Springer runt och vevar med armarna, skriker och kräver att folk ska hjälpa mig bli av med plågoandarna. Naturligtvis har dessa drömmar kopplingar till det som jag för tillfället brottas med i det vardagliga livet, situationer, relationer eller minnen som inte är helt harmoniska. Känner jag då in drömmen och ser vilka andra detaljer som finns med i den så brukar det vara ganska lätt att förstå vad det är jag irriterar eller oroar mig över. Det kan handla om att jag inte har uttryckt min besvikelse eller ilska i något sammanhang, eller att det är något som gnager mig, något som jag försöker undvika. På så sätt blir drömmen en guide, en vägvisare som det kan vara väl värt att lyssna på. Men det är klart, drömmar kan vara knepiga att reda ut och förstå sig på, så här kommer ett litet tips: Ta med dig känslan av drömmen och gör en bild av den. Undersök och utforska dess viktigaste beståndsdelar genom att rita och måla det som kommer upp. Skriv och rita om vartannat. Var uppmärksam på hur det känns inuti dig under processen. Då kan du komma underfund om intressanta saker om dig själv. Är du sugen på att komma igång med ditt personliga bildskapande så har jag kurser den 18-19 februari, det finns fortfarande några platser kvar – här kan du läsa mer om dem! Nyfiken på bildtolkning? Läs mer här!

senaste inlägg

arkiv   

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest Social Icon
bottom of page