top of page

Istället för en FLAMINGO


Jag fick en beställning häromveckan – en bild med en fågel, helst en flamingo. Jag kastade mig in i uppdraget men körde liksom gång på gång huvudet i väggen. Den där flamingon ville bara inte fastna på papperet, istället var det en kaninliknande varelse som trängde sig emellan. Till slut gav jag upp och lät den träda fram. Lite slokörad kontaktade jag beställaren och berättade att tyvärr, det bidde ingen flamingo. Det blev en kanin. Men tvärtom vad jag hade förväntat mig, det vill säga att hon skulle bli besviken, så blev hon faktiskt väldigt nöjd. Det visade sig nämligen att hon brukade kalla den som skulle få bilden, det vill säga hennes son, för sin ”lilla kanin” när han var barn. Så det blev rätt till slut i alla fall. :)

Bilden har jag som vanligt gjort i mixed media-teknik, det vill säga collage och måleri med akrylfärg och kritor och pennor av olika slag – blyerts, oljepastell, tusch, gelpenna, akrylpenna, bläckpenna – i en salig röra. Stilen är inspirerad av Roxanne Coble, min favorit-art-journal-konstnär just nu. Jag har nämnt det förut och gör det igen – kolla in hennes sida och kurser! Hon är otroligt inspirerande. Ska du ge en julklapp till dig själv så registrera dig på en av hennes webbkurser – man får väldigt mycket för pengarna.

senaste inlägg

arkiv   

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest Social Icon
bottom of page