Det finns inga MISSTAG

22 Jan 2016

Att det inte finns några misstag är ett mantra som ständigt upprepas inom art journaling-communityn. Och det är oerhört befriande när man till slut, efter mängder av motstånd, börjar inse att det faktiskt kan ligga en sanning i det. För när man inser att den bild man håller på med har förvandlats till en katastrof är det lätt att ge upp, riva sönder papperet och gå och sura. Men så dyker det där mantrat upp i huvudet och med ens så ser man att bilden ju har massor av möjligheter. Allt går ju att förändra, måla över eller användas på ett annat sätt än det man tänkt. 

 

Det hände mig alldeles nyss. Jag hade gjort en bild som jag var hyfsat nöjd med, men så började jag peta med detaljer och snart hade jag kraschat själva huvudmotivet i bilden. Först blev jag uppgiven och började tänka sådana tankar som inte direkt gör att man tar nya tag. Som att ”fan vad dålig jag är”, ”varför håller jag på över huvud taget” och ”tycker jag ens att det här är roligt?”. Men så, gudskelov, så kom jag att tänka på det där, att ett misstag behöver inte betyda att det är kört, det är ju bara att använda det som utgångspunkt för något nytt. Så det gjorde jag och tänka sig, bilden blev ännu bättre än vad den hade varit från början. :)

Please reload

  • Facebook Social Icon
  • Pinterest Social Icon
  • Instagram Social Icon
senaste inlägg

April 24, 2020

March 17, 2020

February 2, 2020

January 29, 2020

January 3, 2020

December 9, 2019

December 1, 2019

Please reload

arkiv   

Please reload

Please reload

© 2023 by Glorify. Proudly created with Wix.com