top of page

En total MAKE OVER


En övning som jag alltid har med på mina kurser, åtminstone har jag alltid haft det hittills, är den där vi utgår från ett uppslag i en bok och sedan ger den en total make over. Det är en fantastiskt rolig och lekfull övning som verkligen hjälper dig att släppa loss din kreativitet. En av flera anledningar till att prestationsångesten kommer på skam i den här övningen är just det faktum att du gör den i en bok. Det färdiga resultatet är alltså ingenting du kan sätta upp på väggen och visa upp. Redan där kan du alltså slappna av en smula. Din art journal är privat och du visar bara upp den om du verkligen vill det. På den senaste kursen kom jag för första gången ihåg att ta före- och efterbilder så att du kan få ett hum om hur övningen ser ut. Eller nåja, jag kom ihåg att ta i alla fall två bilder innan jag sveptes in i bubblan. Nedan ser du alltså:

1. det ursprungliga bokuppslaget

2. hur det såg sedan jag lagt till collagebitar, målat och börjat modellera den figur jag ville behålla, samt

3. slutresultatet.

I efter hand tog jag reda på vad älgen sägs symbolisera i Solögas bok om Djurens språk: ”Här och nu har du allt. Min gåva till dig är att vara nöjd med livet.” I min tolkning blev det alltså lite av ”upp med hakan nu och gläds åt allt du har – do the animal thing”. :)

senaste inlägg

arkiv   

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest Social Icon
bottom of page