top of page

PIMPA en gammal bok


En rolig och prestigelös grej att göra för att få utlopp för sin kreativitet är att använda en ”gammal” bok till art journaling och så att säga pimpa bilderna som finns i den. Själv hittade jag en bok om gamla filmstjärnor på loppis för några veckor sedan som är ganska rolig att jobba i. Så här går det till: • Välj ett uppslag i boken som du tycker ser roligt/spännande ut att jobba med.

• Välj ut vilken bild eller detalj du skulle vilja ha som huvudmotiv. • Gå sedan lös på uppslaget/sidan med färg, collagebitar och klotter om vartannat. Låt dig inte hämmas, men glöm inte bort att värna din utvalda detalj så du inte målar över den av bara farten :)

Uppslaget som jag har gjort här utgår från en bild på Ingrid Bergman. Det enda som egentligen är helt orört från originalbilden är hennes ansikte, som jag har låtit vara heligt. I övrigt har jag förändrat eller pimpat uppslaget med massor av collagebitar, färg och klotter.

Nedan ser ni fler detaljbilder samt längst ned ett prov på hur sidorna i min bok kan se ut innan jag gått lös på dem. (Tyvärr glömde jag att fota just den här sidan innan jag satte igång). Ha kul!

senaste inlägg

arkiv   

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest Social Icon
bottom of page