top of page

Från mötesklotter till ZENTANGLE

En mer förfinad form av klotter är det som kallas doodle eller zentangle. Det handlar om att lugnt och metodiskt rita upprepade mönster i syfte att stressa av, bli mer fokuserad och komma i bättre kontakt med sitt inre. En slags meditation alltså, ungefär som att rita mandalas.

Här har jag gjort ett försök, men sanningen att säga har jag svårt att vara så där metodisk och lugn. Jag är ju rätt hetsig och impulsiv av mig i mitt skapande. Kanske borde jag just därför träna mer på dessa doodles. Det kan ju bli så oerhört vackra mönster om man går in för det. Och här krävs egentligen inte några tecknings-skills alls – mer en förmåga att just ta det lugnt och metodiskt. På nätet finns mängder av mönster att inspireras av.

senaste inlägg

arkiv   

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest Social Icon
bottom of page