top of page

Inre yoga för ett gladare liv


Den här boken har lyst upp mitt mörker den senaste tiden och inspirerade till min senaste krönika, publicerad i Sundsvalls tidning den 28 oktober. Här nedan är ett utdrag ur den:

För att släppa in lite ljus i mörkret och stärka mig själv så läser jag på om kärlek. Och det är inte helt okomplicerat, eftersom begreppet ofta är missförstått – våra egon går in och krånglar till det. Ett av de mest skadliga uttrycken för det är när vi går in i känslor som ”det är jag mot världen” eller ännu värre ”det är vi mot dem”, skriver yogin Steve Ross. Och eftersom egot inte är intresserat av sanningen eller av nåd, utan av att ha rätt, så kan det få katastrofala följder. För att man ska kunna ha rätt så måste ju någon annan ha fel. Och så är man igång. I konflikt. Uppdelad i olika läger. Du mot mig. Vi mot dem.

Den här vanföreställningen om att det måste finnas en separation, ett jag mot ett du, är det största hindret för upplevelsen av kärlek och lycka, skriver han. För vårt innersta väsen är kärlek, och om vi inte upptäckt det är det för att vi bländats av vårt ego. Så vad ”vinner” vi då om vi lyckas se igenom den här illusionen, kan man ju undra. För vi vill ju gärna det. Ha saker. Belöningar. Få någon slags utdelning.

Och ja, det får man faktiskt. Man får en superkraft. Den kallas medveten kärlek. Och lär man sig använda den, så wow, då börjar det hända grejer med oss och med våra liv.

senaste inlägg

arkiv   

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest Social Icon
bottom of page