top of page

Vilse bland allt material

När jag började intressera mig för art journaling så googlade jag förstås runt en massa för att få inspiration, lära mig olika tekniker och inte minst få tips på material som kan vara bra att ha. Och det visade sig inte vara lite. Det finnns en hel uppsjö av olika grejer, från olika typer av färger och schabloner till sprayflaskor, pennor och gud vet vad.

Här är en lista på det jag anser som allra nödvändigast för den som är sugen på att prova på art journaling:

Att köpa:

• En skriv- eller ritbok eller lösa blad

• Gesso (en primer som både preparerar sidan och som kan användas för att skapa olika effekter i bilderna)

• Akrylfärger (akvarellfärger är ju också bra men vill man både kunna måla tunt och lite transparent och tjockt och täckande så är akrylfärger mer all round)

• Kritor (torrpastell föredrar jag, men det finns ju andra sorter också)

• Fixativ

• Gelmedium (används till att klistra fast t ex tidningsurklipp eller annnat man vill ha med i sin bild. Kan också användas för att överföra bilder från en yta till en annan men det har jag själv inte provat ännu)

• Tejp. Jag använder bred, transparent packtejp när jag vill överföra bilder eller text som ska vara transparent så att även bakgrunden lyser igenom. Använder sedan gelmediumet för att klistra fast tejpbiten.

• Pennor. Inktense tycker jag är bra eftersom de också går att lavera med, samt tuschpennor i vitt och svart, för text, konturer och klotter.

Att samla på sig:

• Tidningar

• Gamla böcker

• Servetter med motiv

• Allt som man kan använda att trycka mönster med, alltså sådant som har någon form av struktur, t ex wellpapp, bubbelplast, blad etc

• Linjaler

senaste inlägg

arkiv   

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest Social Icon
bottom of page