top of page

IN I GROTTAN

Jag har dragit på det länge men nu jäklar ska det bli av. Jag ska ta och grotta ned mig ordentligt i det här med art journaling. Under många år har jag fört drömdagbok, alltså dagböcker där jag skriver ned intressanta drömmar. De flesta av drämmarna jag skriver ned är sådana jag har på natten, men också en och annan dagsdröm. Alltså inte dagdröm, utan dagsdröm. Det är skillnad. En dagsdröm är det man upplever när man är vaken. Alltså det som händer i det vi kallar den vakna verkligheten.

Än så länge är det dock nattdrömmarna jag är mest fascinerad av. Kanske för att de är så mycket svårare att komma ihåg, Och för att de är så absurda och verkar tala ett svår dechiffrerat kodspråk. Ett språk som ofta är glasklart i drömmen, men är man sedan vaknar och ska försöka förstå vad det hela egntligen handlade om eller vad drömmen försökt säga så framstår det med ens som höljt i olika lager och skikt och dimridåer. Det kan vara väldigt spännande att titta närmare på.

När jag nu också ska börja föra en mer seriös art journal så kan jag tänka mig att det kan bli någon slags korsbefruktning med mina drömdagböcker. Drömmarna är ju en outsinlig motivbank att ösa ur, samtidigt som man under processens gång kanske kan närma sig, och förstå ännu ett lager av sin dröm.

Taggar:

senaste inlägg

arkiv   

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest Social Icon
bottom of page