top of page

S ommarkurs i stockholms skärgård

Den 20-21 augusti blir det skärgårdsliv – då håller jag en kurs i art journaling på Runmarö hembygdsgård. Kostnaden är 1  600 kronor – då ingår allt material, fika, mat och övernattning. Till Runmarö tar man sig med båt som går från Stavsnäs. Dit går det bussar från Stockholm men det finns också en parkering där man kan ställa sin bil. 

Den här kursen är nu fullbokad, men vill du skriva upp dig på en återbudsplats – klicka här!

 

Du behöver absolut inte ha några förkunskaper, däremot en brinnande längtan efter att återupprätta kontakten med ditt lustfyllda skapande. Jag kommer att lära ut enkla tekniker som kan få vem som helst att göra hur underbara bilder som helst. Fokus ligger dock inte på den färdiga bilden, utan på själva processen. Att skapa är en helande aktivitet med den härliga bonusen att man har roligt under tiden. Allt material som behövs kommer att finnas på plats, det enda du behöver ha med dig kläder som tål färgskvättar.

 

Mat och fika

Gemensamt fika, frukost och matvaror kommer att finnas i köket. Maten fixar vi själva tillsammans – vi siktar på vegetariskt, men vill du ha kött eller annat utöver det så kan du förstås ta med dig :)

 

Tider

Vi börjar omkring klockan 10.00 och håller på till 17.00 på lördag och fram till 16.00 på söndag. Har ni svårt att slita er på lördagen så går det så klart att sitta kvar och måla även på kvällen.

 

Program för helgen

Ett detaljerat program med helgens innehåll kommer längre fram – men övningarna kommer att göra så att du släpper rädslan för det vita papperet, gör den inre kritikern arbetslös och får dig att förlora greppet om tiden.

 

Kostnad och betalning
1 600 kronor kostar kalaset. Då ingår allt material, fika, matvaror och övernattning. I samband med att du anmäler dig så betalar du också in en anmälningsavgift på 600 kronor. Den är inte återbetalningsbar, såvida inte kursen skulle ställas in förstås :) Resterande del, 1000 kronor, betalar du in senast en vecka innan kursen börjar.

Lokal och boende
Runmarö Hembygdsgård har ett par övernattningsrum med vandrarhemsstandard. Där finns också en stor, härlig lokal som vi använder som ateljé och ett fullt utrustat kök. Vid fint väder kanske ett kvällsdopp vore en härlig avslutning på dagen. Eller varför inte ett tidigt morgondopp! Om du har lång resväg kan du sova över redan från fredagkväll – men glöm då inte att köpa med dig mat och fika för kvällen.

 

Här anmäler du dig!

Klicka in dig på länken ovan och skriv in dina kontaktuppgifter i mejlet så skickar jag inbetalningsuppgifter och mer information.

 

Vill du veta mer om Art Journaling innan du bestämmer dig?

Läs mer under fliken ”MER”” i menyraden längs upp och kolla lite på mina blogginlägg och googla runt – på Pinterest finns det mängder av pins om art journaling.

 

Om mig

Jag heter Victoria Engholm och bor på Alnö utanför Sundsvall. Jag jobbar som skribent och deltidskonstnär och är utbildad bildtolkare. Jag fick nys om art journaling-metoden för snart två år sedan och slogs av vilken perfekt kombination den är av bildtolkning/bildterapi och konstutövande. Ett frö började gro och på den vägen är de. Obs! Under kurserna finns det inte utrymme för bildtolkning. Men du kan ju alltid beställa en privat session – läs mer om bildtolkning här.

bottom of page