top of page

Inner Circle

På den här kursen dyker vi rakt ned i vårt undermedvetna och plockar upp färger och former och bilder som pockar på.

 

Vi jobbar med lite olika schablon- och collagetekniker samt göra några övningar för att improvisera fram våra bilder ur oförutsägbara linjer och färgfält. Den största skillnaden mot andra övningar är att motivet här inte är spikat på förhand, utan lockas fram genom de mönster som handen skapar.

 

Övningarna kan variera, men ett exempel är en övning där vi utgår från ett tarotkort som vi sedan gör vår egna, personliga tolkning av. Ni som är bekanta med tarotkort veta att de redan är fyllda med symboler och indikationer som man kan utgå från. De blir en slags ledstång att hålla i vid närmandet av det undermedvetna, skulle man kunna säga.

 

I en annan övning  söker vi efter bilder i de linjer som formas från det, kanske skenbart, slumpvisa mönster som träder fram när vi dansar med pennan över papperet. Sedan jobbar vi fram bilderna så att de blir tydliga och meningsfulla.

Vårt inre är en en skattkista av bilder, som det bara är att ösa ur. Det gäller bara att hitta nycklarna för att komma åt dem. Det här är en kurs för dig som inte bara vill väcka liv i din kreativitet, utan också är nyfiken på vilka undermedvetna bilder du bär inom dig. Här gäller det verkligen att släppa kontrollen och bara låta det komma ut som vill komma ut. Handen sköter snacket, så att säga, din hjärna behöver inte lägga sig i speciellt mycket.

 

Genom olika övningar släpper vi ut de inre bilderna. Ibland är det en hel del kladd och klet som ska spillas ut innan vi kommer åt de blänkande pärlorna, men de finns där, det lovar jag. Men även sörjan måste ut, för den kan annars ligga i vägen. Att ösa ur sig sörjan är dock väldigt befriande även det. Det är alltid skönt att göra sig av med gammalt bagage.

 

inrebild.jpg
bottom of page