Rainy Night House

4 Mar 2016

Det sista jag gör innan en utställning, förutom att prissätta, är att bestämma titlar till bilderna. Och det orsakar mig alltid lite huvudbry. Jag vill ju inte att titeln ska kidnappa tolkningen av bilden – den måste ju betraktaren få möjlighet att göra själv. Samtidigt tycker jag att titeln ”Utan titel” är outsägligt tråkigt. Balansgången är alltså lite vinglig. Ofta brukar jag lösa det genom att kika på låttitlar och texter – gärna sådana som jag har lyssnat på medan jag gjort bilderna.

 

Så gjorde jag även inför min senaste utställning, och fick fram titlar som The Circle Game, The Prettiest Little Star och Behind The Scene. Samtidigt som de kan ge en ingång till bilden så säger de inte för mycket, och det tycker jag är bra. Den här bilden fick titeln Rainy Night House, efter en låt av Joni Mitchell.

 

Just den här bilden har en kompis till mig, smyckesmästaren Petronella Englund, gjort en underbar berlock av av som jag fick av henne när jag hade vernissage för ett par veckor sedan – en miniatyr infattad i silver och glas. Såå fint halsband :)

 

 

 

Please reload

  • Facebook Social Icon
  • Pinterest Social Icon
  • Instagram Social Icon
senaste inlägg

April 24, 2020

March 17, 2020

February 2, 2020

January 29, 2020

January 3, 2020

December 9, 2019

December 1, 2019

Please reload

arkiv