Från mötesklotter till ZENTANGLE

30 Dec 2015

 

En mer förfinad form av klotter är det som kallas doodle eller zentangle. Det handlar om att lugnt och metodiskt rita upprepade mönster i syfte att stressa av, bli mer fokuserad och  komma i bättre kontakt med sitt inre. En slags meditation alltså, ungefär som att rita mandalas.

 

Här har jag gjort ett försök, men sanningen att säga har jag svårt att vara så där metodisk och lugn. Jag är ju rätt hetsig och impulsiv av mig i mitt skapande. Kanske borde jag just därför träna mer på dessa doodles. Det kan ju bli så oerhört vackra mönster om man går in för det. Och här krävs egentligen inte några tecknings-skills alls – mer en förmåga att just ta det lugnt och metodiskt. På nätet finns mängder av mönster att inspireras av.

 

> Här hittar du mer om ZENTANGLES från en som är mer bevandrad i detta än vad jag är 

 

> Och här finns en steg-för-steg-film

 

Please reload

  • Facebook Social Icon
  • Pinterest Social Icon
  • Instagram Social Icon
senaste inlägg

April 24, 2020

March 17, 2020

February 2, 2020

January 29, 2020

January 3, 2020

December 9, 2019

December 1, 2019

Please reload

arkiv