28 Oct 2015

Den här boken har lyst upp mitt mörker den senaste tiden och inspirerade till min senaste krönika, publicerad i Sundsvalls tidning den 28 oktober. Här nedan är ett utdrag ur den:

 

För att släppa in lite ljus i mörkret och stärka mig själv så läser jag på om kärlek. Och...

22 Oct 2015

 

Det är lite kul att se hur bilder kan förändras under processens gång. Bilden nedan är ursprunget till den här mixed media-bilden.

 

Jag hade skissat upp fågelflickan på ett gammalt notpapper, men eftersom jag inte visste vad jag skullle göra med bilden så klippte jag...

15 Oct 2015

 

Gesso är en primer som gör det möjligt att jobba med olika sorters färg på olika sorters underlag. Dessutom går den att använda till diverse effekter, blanda med akryl eller helt sonika för för att måla över sådant man är mindre nöjd med.

 

Kolla in länken nedan om du v...

14 Oct 2015

När jag började intressera mig för art journaling så googlade jag förstås runt en massa för att få inspiration, lära mig olika tekniker och inte minst få tips på material som kan vara bra att ha. Och det visade sig inte vara lite. Det finnns en hel uppsjö av olika grej...

14 Oct 2015

Så kul!
Jag geggade till en bakgrund genom att måla lite på måfå och låta färgen rinna som den ville. Sedan skrev jag lite på sidorna och fortsatte kladda på mer färg. När jag hittade det lilla huvudet på ett frimärke, från Rumänien, eller var det kanske forna Jugoslav...

12 Oct 2015

Hmm, jag kommer faktiskt inte ihåg  vad jag döpte den här bilden till, men den är som synes en bild mixad av tidningsurklipp, akryl, tusch och krita. Såld är den också. Den blev väldigt populär :)

11 Oct 2015

Den här solfågeln gjorde jag till en utställning i våras. Den blev dock inte såld så några veckor senare skänkte jag den till en auktion till gagn för hemlösa. Där ropades den in! :)

10 Oct 2015

Det fins något som kallas platsminnen, alltså de minnen som dröjer sig kvar på en plats, eller ”sätter sig i väggarna” som vi brukar säga.


Det sägs att vissa faktiskt kan uppfatta dessa minnen som ett eko i form av olika sinnesintryck. Kanske en skugga som drar förbi,...

9 Oct 2015

Så här kan det bli när man inte har en aning om vad man håller på med eller vad man vill.

 

Det började med två fåglar och ett ansikte av urrivet tidningspapper och slutade på dansbanan med vimplar och

 

 

 

 

dumstrutförsedda karlar.

 

Tidningsflickan såg dock inte gladare ut...

Please reload

© 2023 by Glorify. Proudly created with Wix.com